Russland skal sette i bruk sin nyeste langdistanse-anti-fly missilmodell

I følge det russiske forsvarsdepartementet, testing av det nye 49N6 langtrekkende luftvernraketten, som vil utstyre batteriene til det berømte S-400-systemet, har gått inn i den endelige fasen, og missilet skal begynne å bli levert til operative enheter innen utgangen av året. Dette missilet vil bringe maksimal rekkevidde på S-400 til 400 km mot fly, cruisemissiler og "manøvrerende atmosfæriske reentry-kjøretøyer", nemlig ballistiske missilstridshoder. Dette missilet vil også utstyre det nye S-500-systemet som vil erstatte S-300 i anti-ballistisk rakettforsvar, og som kunngjør en rekkevidde på over 2000 km.

Hvis det er ett område der russisk teknologi er vesentlig bedre enn vestlig teknologi, er det luft-raketter. Og dette er ikke et nylig fenomen! Under Vietnamkrigen påførte den nordvietnamesiske SA-2 og SA-3 store tap på de amerikanske flyene, spesielt på B-52-formasjonene som skulle bombe Hanoi og Haiphong. Senere var det det israelske flyet som hadde den vanskelige opplevelsen av SA-6-batteriene og de egyptiske bærbare rakettene SA-7 i 1973, under Yom Kippur-krigen.

I dag implementerer Russland ikke mindre enn 6 forskjellige landsystemer:

  • S-400 for dyptgående luftvernforsvar (opptil 400 km)
  • S-300 for luftvern og antimissilforsvar opp til 300 km, snart erstattet av S500
  • BUK-systemet, luftvern og antimissilforsvar opp til 40 km
  • TOR-systemet, mobilt luftvern, opptil 15 km
  • Pantsir-systemet, et veldig mobilt antiluftvernsystem med meget kort rekkevidde som er i stand til å avskjære fly, helikoptre, missiler, droner og artillerigranater/raketter
  •  Til slutt bruker Russland en rekke modeller av radarstyrte selvgående luftvernkanoner fra 23 mm til 57 mm, og russisk infanteri og panserstyrker har et veldig stort antall MANPAD-missiler (SA-18 og SA-24)

Til sammenligning bruker USA foreløpig bare 3 (THAAD anti-missile, Patriot PAC-3 langdistanse antiluftfartøy og Stingers MANPAD), som Frankrike (langdistanse SAMP/T, kortdistanse Crotale, Mistral MANPAD) . 

Utover antallet systemer, er det også gjennom deres organisasjon at Russland er svært effektive: Hvert system er koblet til de andre, utveksler engasjement og måldata, og alt opererer på et redundant flerlagsprinsipp. Som sådan integrerer S-400-systemet alene, i russiske enheter, flere typer radarer og missiler som brukes avhengig av tilfellet.

Redundansen av deteksjons- og avlyttingssystemer innenfor samme system gir også stor fleksibilitet i bruk og utvikling til russiske systemer. Dermed var det «enkelt» for russiske enheter å legge til radarer i UHF-båndet, i stand til å oppdage såkalte «stealth»-fly som F22 eller F35, i tillegg til høyfrekvente radarer som allerede er i drift. Faktisk er det russiske luftforsvarsnettverket allerede i stand til å oppdage og engasjere stealth-fly, på samme måte som eldre generasjons fly. 

Det er interessant å merke seg at i 1990, når du designer Rafale, medlemmer av Luftforsvarets generalstab og Dassault-ingeniører, hadde valgt å ikke investere i sniking, som den anså for dyr og restriktiv, og som forlenget designperioden og kostnadene for enheten, mens hun ifølge henne gjorde fremskritt i radar og signalbehandling vil gjøre denne teknologien ubrukelig i 2020/2025. Den foretrakk derfor å stole på en innretning som er i stand til å utføre inngrep i svært lav høyde og høy hastighet, utstyrt med våpen avfyrt fra sikker avstand, og fødte Rafale og SCALP-missilet, i seg selv veldig snikende. Historien ser ut til å bevise at de har rett.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT