Le Rafale i India, mellom styrker og usikkerhetsmomenter

Journalisten som spesialiserer seg på forsvarsindustrien, Michel Cabirol, publiserte en artikkel i "la Tribune" hvor en ny rekkefølge av Rafale i India var svært usannsynlig i år. Faktisk har den indiske opposisjonen, ledet av Kongresspartiet, i flere måneder angrepet betingelsene i stat-til-stat-kontrakten som ble signert mellom India og Frankrike, for anskaffelse av 36 Rafaleer laget i Frankrike. Den indiske opposisjonen anser kontrakten for ugunstig for India, og enhetsprisen på enheten for høy, og utnytter dette argumentet som et politisk argument for å sette Moodi-regjeringen i vanskeligheter, spesielt under neste valg i 2019.

Hvis det faktisk er en klar utnyttelse av motstanden av kontrakten mellom Frankrike og India om levering av 36 Rafales, må vi merke oss at dette beundringsverdig forbereder grunnen for fremtidige bestillinger for de franske flyene, enten direkte mellom stater eller under nye konkurranser.

Faktisk, utover leveringen av flyet til det indiske flyvåpenet, må tre hovedaspekter av kontrakten tas i betraktning:

  • opprettelsen av en vedlikeholdsinfrastruktur dedikert til Rafale, og kan støtte opptil 150 enheter.
  • tilpasningen av Rafale til indiske behov, og spesielt til transport av våpen som er spesifikke for IAF, slik som Brahmos supersoniske kryssermissil.
  • 50 % offset forpliktelsen knyttet til kontrakten, som franske produsenter har utnyttet intelligent, ved å sette opp produksjonsinfrastruktur i India, som oppfyller franske kvalitetskrav.

Disse 3 aspektene, knyttet til det faktum at Rafale skal inn i tjeneste i IAF i 2019, og at det er veldig gunstig for ham, gi en viss fordel for de franske flyene i fremtidige forhandlinger, og spesielt i den fremtidige anbudskonkurransen for 110 fly, hvorav 100 må bygges i India, som erstatter anbudskonkurransen for "lette jagerfly" som fikk Lockheeds F16V mot Saabs JAS-39 Gripen E/F.

Til slutt franske produsenter, og spesielt motorprodusenten Safran som produserer M88-motoren som utstyrer Rafale, har en siste fordel å hevde, ved å ha aktivt investert i den indisk-designede Tejas-jagerflyet, som møtte betydelige utviklingsvansker og skuffende ytelse. Som Forsvarsministeren Florence Parly gjentok dette, tilbød Safran, etter å ha levert sin ekspertise på den indisk-designede Kivali-motoren, å utstyre fremtidige versjoner av Tejas, Tejas Mk1A og Mk2, med samme M88-motor som Rafale. Denne motoren er både svært effektiv, drivstoffeffektiv og forenklet vedlikehold, og det er ingen tvil om at ytelsen til Tejas ville blitt kraftig forbedret med denne reaktoren.

Imidlertid er det faktum å bruke samme motor for Tejas-flåten og Rafale ville forbedre vedlikeholdet av begge enhetene betydelig og redusere kostnadene, spesielt for infrastrukturen som er ansvarlig for produksjonen av motorene.

Vi ser, denne første kontrakten Rafale i India vil ha forberedt seg veldig godt for fremtiden for påfølgende bestillinger, som derfor vil gi en enhetspris som er svært gunstig for det franske flyet, mens konkurrentene, Typhoon, Gripen, Mig35, F16V og F35 må integrere tilleggskostnader på flere milliarder dollar.

Dette var grunnen til at jeg i september 2016, da denne kontrakten ble kunngjort, som deretter ble kritisert av mange i pressen og på sosiale nettverk, ga tittelen min første artikkel " Rafales indianere: den beste kontrakten?« 

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler