Frankrike og Tyskland vil kunngjøre bygging av et maritimt patruljefly til felles

Den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen og hennes franske kollega Florence Parly vil undertegne 27. april i anledning sistnevntes besøk til Berlin, en intensjonsavtale for utformingen av et "Air Naval Warfare System". Det vil med stor sannsynlighet være et spørsmål om å designe en erstatning for Atlantic 2 brukt av den franske marinen, og Lockheed Orion P3C, brukt av den tyske marinen, to fly fra 80-tallet.

Forrige måned annonserte Frankrike og Tyskland at de ble med i NATO-prosjektet for å kjøpe et felles maritimt patruljefly. Lockheeds P8 Poseidon startet imidlertid med en klar fordel i dette programmet, og ble allerede brukt av flere NATO-flåter. Det er derfor mulig at denne kunngjøringen vil føre til at de to landene trekker seg fra NATO-programmet, for å utvikle en helt europeisk maritim patruljeløsning.

Vi kan også sette denne kunngjøringen parallelt med den som ble gjort denne fredagen om den fremtidige fransk-tyske jagerflyen. Dette vil faktisk gjøre det mulig å utpeke en annen hovedleverandør for hvert program, og ikke skade noen av de to franske (Dassault Aviation) og tyske (Airbus DS) produsenter. Ettersom det er svært sannsynlig at det maritime patruljeflyet vil være basert på et Airbus kommersielle fly, kan vi forestille oss at Airbus DS vil være hovedentreprenør for det maritime patruljeprogrammet (og MALE-droneprogrammet), mens Dassault vil føre tilsyn med NG-jagerprogrammet. .

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler