Den russiske S-500 vil kunne integrere flere detektorer for å tilpasse seg trusselen

Hvis Russland kommuniserer svært lite om ytelsen til sitt fremtidige S-500 anti-fly og anti-missil deteksjons- og forsvarssystem, klarer informasjon å filtrere gjennom erklæringene fra det russiske militæret og industrifolk. Dermed anses det nå som svært sannsynlig at S-500-systemet vil være basert på en modulær og skalerbar arkitektur, noe som tillater tillegg av forskjellige spesialiserte detektorer og missiler i visse oppgaver tillater systemet sammenslåing av data og deres redundante behandling. Dermed vil visse radarer og missiler være dedikert til overvåking og anti-ballistisk missilbeskyttelse, mens andre vil ha luftvern- og cruisemissilfunksjoner.

S-400 har også, i mindre grad, lignende funksjoner, og lavfrekvente VHF/UHF-radarer er integrert for å oppdage og engasjere stealth-fly som F-22 eller F-35. På den annen side har ikke S-400 et datafusjonssystem eller evner til samarbeidsengasjement, CEC på engelsk.

Det skal bemerkes at hvis det russiske luftvernforsvaret allerede har satt på plass palliativer med hensyn til stealth-fly, utfører det for tiden intens forskning for å kunne motvirke enheter med lav observerbarhet som utvikler seg raskt i svært høy hastighet. penetrasjonsprofil av Rafale og kryssermissiler som SCALP. Foreløpig vil det eneste forsvaret mot denne typen angrep være økt integrasjon av luftbårne deteksjonssystemer, slik som EAW Mainstay-fly. Men, som med NATOs Awacs, vil disse svært sårbare enhetene være de foretrukne målene for langdistanse luft-til-luft-missiler som Meteor. 

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT