Grumman E-2D Advanced Hawkeye vil tankes på flukt

Den amerikanske produsenten Northrop Grumman, som har startet produksjonen av det nye E-2D Hawkeye ombord i luftovervåkingsflyet, har annonsert at deres fly vil ha en drivstoffbom under flyging. Flyet vil dermed se oppdragstiden øke fra 4 til 7 timer, en betydelig fordel når de 4 Hawkeyes som utstyrer en amerikansk luftgruppe må sørge for konstant luftovervåking. E-2D kan fylles med C-130, KC-46, F18 E/F og av MQ25 Stingray ombord påfyllingsdrone.

Frankrike har kunngjort sin intensjon om å utstyre seg med E-2D for å erstatte de 3 E-2C-ene til 4F-flotiljen. I tillegg til påfyllingsevnen under fly, er E-2D utstyrt med en ny AESA-radar i UHF-båndet, som er i stand til å oppdage stealth-fly og missiler, og distribuere taktisk situasjonssyn til skip og Rafales via sin link 16. Men i mangel av en påfyllingsdrone, og med bare 3 fly, vil den franske Embarked Air Group (eller GAE) ikke være i stand til å opprettholde en permanent vakt, som den amerikanske marinens GAE.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler