Universell nasjonal tjeneste fortsetter å bekymre hæren

- Annonse -

CEMAT (stabssjef for hæren), general Bosser, indikerte under en høring for senatet at hæren ville bli bedt om å spille en rolle innenfor rammen av den universelle nasjonale tjenesten, hvis innvirkning vil være større enn vi forestiller oss. 

Arbeidsgruppen for universell nasjonal tjeneste må rapportere sine konklusjoner innen utgangen av april, men militæret, og spesielt hæren, er bekymret for effektene av dette prosjektet, mer for organisasjonen enn for budsjettet. Faktisk er den landoperative styrken (FOT), som representerer den operative dimensjonen til hæren, bare 77.000 10 sterke, noe som vil representere bare 800.000 % av de XNUMX XNUMX unge menneskene som skal overvåkes hvert år.

Men i dette formatet sliter hæren allerede med å utføre de ulike oppdragene som er tildelt den, spesielt OPEX i Sahara-sonen og i Irak, vaktpostoppdraget i Frankrike, samtidig som de opprettholder et tilstrekkelig nivå av trening og gjenoppbyggingsstyrker. Bruken, selv små, av disse tallene for å overvåke SNU ser derfor ut til å være en fremtidig hodepine for CEMAT. Merk at det samme gjelder den franske marinen og luftforsvaret, de 3 franske hærene har spesielt små formater, gitt det reelle operative presset.

- Annonse -

Det virker veldig vanskelig å be hærene om å delta i denne SNU-en uten å planlegge en betydelig økning i militært personell, og overhaling av reserven/nasjonalgarden, langt utover det som ble definert av LPM 2019-2025. På grunnlag av en tjeneste på 1 måned per ungdom, og 600.000 15.000 dyktige ungdommer per år, vil det derfor være nødvendig å legge til et minimumstilsyn på 1 12 menn og kvinner i konstant tid, dvs. 24 veileder per 24 ungdom permanent, dette som ser ut til å være et minimum for XNUMX/XNUMX tilsyn.

Legger vi til personalet med ansvar for støtte (måltider, klær, infrastruktur, leger osv.), vil det derfor være 20.000 50.000 årsverk som må vies til dette prosjektet. Dersom hærene skulle ha ansvaret for dette oppdraget, vil det derfor være nødvendig å øke dens arbeidsstyrke med XNUMX XNUMX mann, for å kunne skape en akseptabel rotasjon av personell for dette oppdraget, uten å hindre operativ forberedelse, og de operative oppdragene. dem selv. .

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler