Sør-Korea lanserer anbud for 12 anti-ubåt helikoptre

Defense Acquisition Program Administration (DAPA), organet med ansvar for forsvarsprogrammer i Sør-Korea, har lansert følsomfor å styrke sin flåte med ubåterhelikoptre med 8 AW159 villkatter. Anbudsutlysningen, om 12 enheter som skal leveres i 2022, vil bli offisielt lansert neste måned. 3 produsenter er invitert til anbud, Leonardo med AW159 Wildcat allerede i drift, Sikorski med MH-60R, og NHIndustries med NH90.

Hvis Leonardo ser ut til å ha en fordel med sin flåte som allerede brukes av den koreanske marinen, som gir betydelige fordeler når det gjelder vedlikehold og trening, har NH90 svært overlegne evner når det gjelder anti-ubåtkrigføring, etter å ha dratt nytte av ASM-ekspertisen til fransk marine. Imidlertid fortsetter den å lide av tilgjengelighets- og vedlikeholdsproblemer, som sannsynligvis vil motvirke det.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler