Retur av en amerikansk transportørgruppe i Europa

Den amerikanske marinen kunngjorde at den omplasserte hangarskipgruppen til hangarskipet USS Truman i Europa-sonen, en første siden slutten av den kalde krigen. Denne utrullingen har ifølge Pentagon til hensikt å motsette seg økningen av russiske marine- og luftstyrker i Østersjøen, Nordsjøen, Svartehavet og i Middelhavet.

Mens de russiske overflatestyrker nå langt fra utgjør et uløselig problem for NATOs europeiske flåter, mangler de store enhetene i Kirov-klassen eller til og med dens hangarskip i Kirov-klassen, som vil være i drift. Vedlikehold til 2020, minimum, de russiske ubåtstyrkene har økt makten og nådd en kapasitetsgrense som utgjør et problem for NATO. Dette er tilfellet med OSCAR-atomubiler, og de veldig diskrete Kilo-dieselubåtene, som er tilgjengelige i stort antall og betjenes av trente mannskaper.

Likeledes er russisk marineluftfart, som i år får et supplement til den svært effektive Su-30, og som opererer et ukjent antall Tu-22 Backfires og Tu-95 Bears, også styrket, og er igjen i stand til å frakte ut langdistanse raid i Middelhavet og Nord-Atlanteren.

Med det franske hangarskipet på periodisk utilgjengelighet for vedlikehold frem til sommeren, og de britiske hangarskipene som ennå ikke har en operativ luftgruppe, representerer USS Truman-skipsgruppen en betydelig forsterkning, med en bemerkelsesverdig kortsiktig responskapasitet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler