Den andre kinesiske luftfartsselskapet kunne snart begynne sine tester på sjøen

Samtidig som 8. promotering av påbegynte kamppilotergjennomfører for tiden sine kvalifikasjonstester på hangarskipet Liaoning i Kinahavet, kan det andre kinesiske hangarskipet snart forlate verftet for begynne sine tester til sjøs. Det er i alle fall hva de ulike observasjonene som er gjort de siste dagene tyder på, mellom dekket som er helt tømt, og den stadig mer massive ankomsten av kinesisk marinepersonell om bord i bygget.

Type 002, siden bygningen ennå ikke har fått navn, veier 60.000 15 tonn og kan frakte rundt tretti fly, inkludert J-33, den kinesiske versjonen av Su-XNUMX bygget av Kina på grunnlag av et fly anskaffet fra Ukraina.

Byggingen av det tredje hangarskipet til den kinesiske marinen har allerede startet. Denne gangen ville det være et hangarskip med katapulter (sannsynligvis elektromagnetiske), og arresterende kabler, og bringe Kina inn i den svært eksklusive klubben av mariner som opererer denne typen skip, som for øyeblikket bare inkluderer USA og Frankrike. Bruken av katapulter gjør det mulig for fly å ta av med større masse, derfor mer våpen og drivstoff, og gjør det også mulig å utplassere tyngre fly, slik som EAW-radarfly, som Grumman E3C Hawkeye, en betydelig ressurs for hangarskipet og transportørstreikegruppen.

Merk at kinesisk industri for tiden jobber med flere prosjekter som tar sikte på å styrke sin luftgruppe ombord, inkludert KJ600, et fly som kan sammenlignes med Hawkeye, kampdroner ombord, en versjon av J-15 dedikert til elektronisk krigføring, etc.

Offisielt har Kina kun annonsert bygging av 6 hangarskip. Dette tallet vil nås mellom 2030 og 2035. Det ville imidlertid være overraskende om kinesiske verft, og den kinesiske marinen, begrenset seg til dette tallet, mens landet søker militær paritet med USA. 

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler