Dassault Aviation og Airbus DS slår seg sammen for å støtte den europeiske forsvarsluftfartsindustrien

Dassault Aviation, gjennom sin administrerende direktør Eric Trappier, og Airbus Defence & Space, gjennom sin administrerende direktør Dirk Hoke, presenterte en samlet front for å kunngjøre deres samarbeid om det fremtidige fransk-tyske kampflyet FCAS, samt på EuroMale-dronen, mens de franske forsvarsministrene, Florence Parly, og den tyske forsvarsministeren, Ursula von der Leyen, vil kunngjøre lanseringen av prosjektet på regjeringsnivå. Ifølge flere kilder ser det ut til at Dassault Aviation vil overvåke den overordnede designen og flyaspektene til flyet (flyskrog, motor) mens Airbus vil overvåke systemene sine.  

Denne kunngjøringen kommer etter flere måneder med forhandlinger for å bestemme hvem som skulle gjøre hva, da saken ikke hadde en veldig entusiastisk start fra de to industrimennene, da den ble kunngjort i juni 2017 av president Macron og E.Merkel. Det ser ut til at Tyskland som kompensasjon har fått prosjektledelse for den fremtidige fransk-tyske tanken, som vil bli produsert av den fransk-tyske gruppen KNDS, mens den allerede piloterer EuroMale, den MANNlige dronen.

Denne kunngjøringen kommer på et tidspunkt da Lockheed og det amerikanske luftvåpenet bruker et vell av overtalelse og lobbyvirksomhet for å prøve å få tyske myndigheter til å velge F-35 som erstatning for Tornado. For både Airbus og Dassault Aviation vil imidlertid Tysklands valg av F-35 føre til fullstendig bytte av europeiske land mot det amerikanske flyet, selv om flere land for tiden blir konsultert (Belgia, Finland, Spania) . 

Et av hovedargumentene fra den amerikanske produsenten er basert på mulig bruk av den amerikanske B-61 atombomben under NATO-kontroll, som på forhånd vil bli integrert i F-35, mens ingen integrasjonsprosedyre er på plass. ikke planlagt på Typhoon. Dette er også det samme argumentet som fremsettes i Belgia mot Typhoon, Og Rafale. 

Denne bombe-"utpressingen" er imidlertid kunstig, med kontroll over atomvåpnene forblir i hendene på USA, og NATO-landene gir bare transportvektoren. Disse landene har faktisk ingen kontroll over målene eller vilkårene for bruk av disse våpnene.

Videre er sjansene for at et fly kan komme nærme nok et mål som krever en atomladning for å slippe en gravitasjonsammunisjon lav, om ikke fraværende, selv for et stealth-fly som F35, gitt ytelsen. forsvarssystemer for fly.

Dette er grunnen til at Frankrike utviklet atommissilet ASMPA som ble avfyrt fra sikker avstand (opptil 500 km ifølge estimater), og nådde mach 3 med sin ramjet. Den lave høyden og høyhastighetspenetreringen av Rafale assosiert med ytelsen til ASMPA i dag utgjør luftkomponenten i fransk avskrekking. 

Mens arbeidet har begynt med å erstatte det med en ny generasjon hypersonisk ASN4G-missil, planlagt å settes i drift i 2035, etableres en avtale om bruk av ASMPA-missiler av visse europeiske partnere som utnytter Rafale, i henhold til en protokoll som kan sammenlignes med den som ble innført av NATO og USA, kan uten tvil bidra til å skape en endring i oppfatningen av Frankrikes engasjement i det europeiske forsvaret. Det er ingen tvil om at i Belgia vil denne gesten sannsynligvis svinge en del av opinionen og følgelig en del av den politiske klassen, til fordel for det franske tilbudet.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT