Australia studerer også samarbeidsløsninger

Royal Australian Navy ledet en testkampanje angående dets samarbeidsevner, slik at flere skip og fly kan kombinere sin luftverninformasjon og -kapasitet. Dette er hvordan HMAS Hobart, den nye australske Aegis destroyeren, samarbeidet med NUSHIP Brisbane, dets søsterskip, for å teste deres evner til å utveksle taktisk informasjon og engasjementinformasjon. Denne teknologien gjør det også mulig å integrere informasjon fra fly eller droner, autorisere et skip (eller et fly) til å skyte uten å måtte aktivere sine egne deteksjonsmidler, og derfor avsløre sin posisjon og risikere et returskudd. For øyeblikket er det kun den amerikanske marinen som offisielt har denne evnen, men mange mariner, inkludert den kinesiske, japanske, russiske, koreanske og franske marinen, har lansert mer eller mindre avanserte programmer for å utstyre seg med denne evnen.

De australske marinestyrkene har satt i gang et omfattende program for å modernisere utstyret deres, inkludert nye destroyere, ubåter (Shortfin Barracuda fra Naval Group) og nye fregatter, i konkurranse med den italienske FREMM, F-100 fra Navantia og britene. type-26. De må møte den raske maktøkningen til den kinesiske marinen, som mottar mellom 150.000 200.000 og XNUMX XNUMX tonn nye og moderne militærfartøyer hvert år.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler