Russland kunne levere S-300 til Syria, og Israel kunne ødelegge dem

Informasjonen hadde allerede lekket ut dagen etter de multinasjonale angrepene mot syrisk kjemisk infrastruktur: Russland vil vurdere å gjenoppta leveringen av de 6 S-300-systemene bestilt av Syria i 2010, og suspendert i 2013 av Moskva. Man kan spørre seg hvorfor siden Buk, Osa, S-200 og Pantsir allerede i tjeneste med de syriske styrkene, ifølge nettstedet sputniknews, klarte å skyte ned 42 vestlige missiler (eller 71, avhengig av hvilken linje du leser).

Utover ironien, vil utplasseringen av S-300-systemet i Syria sannsynligvis øke spenningen i området, mer spesielt med Israel, som allerede har kunngjort at hvis det leveres, vil det ødelegge disse rakettbatteriene. Ikke at Israel frykter styrkene til Bashar Al Assad-regimet spesielt, men at disse batteriene ville være i stand til å hindre raske reaksjoner mot styrkene til Hizbollah og den iranske revolusjonsgarden som opererer i det sørlige Syria, nær Libanon og Golanhøydene. I tillegg vil rekkevidden til S-300 tillate syriske (og dermed iranske) styrker å oppdage og potensielt engasjere israelske fly over de samme Golanhøydene, noe som åpenbart er uakseptabelt for den jødiske staten.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler