Russland tilbyr AIP Amur-1650 ubåt til India for å håndtere Scorpene

Russisk-indiske forhold sender mange motstridende signaler. Mens IAF hadde klart å kansellere FGFA-prosjektet med sikte på å anskaffe en indisk versjon av Su-57, signerte den indiske marinen samme uke en ny ordre på 4 nye lette fregatter av Grigorovitch-klassen. 

Ønsker å dra nytte av denne dynamikken, den Russland tilbød offisielt India sin nye Amur-1650-ubåt, eksportversjon av Lada-klassen, for den kommende anbudskonkurransen for 6 AIP-ubåter, til tross for at Russland ikke har klart, slik de ønsket, å utvikle AIP-teknologi for sine egne ubåter. Som en påminnelse står AIP for Air Independent Propulsion, et system basert på brenselceller og batterier som lar ikke-kjernefysiske ubåter forbli neddykket i flere uker.

Naval Group vil også delta i denne anbudskonkurransen med Scorpène, hvorav 6 eksempler ble bestilt av den indiske marinen i 2008, og hvor den første enheten, Kivari, ble tatt i bruk i fjor. I tillegg foreslo Naval Group India å bygge ytterligere 3 Scorpènes, etter de første 6 ubåtene, for å styrke den indiske ubåtflåten, samtidig som den opprettholder industriell kapasitet i påvente av konklusjonen av anbudskonkurransen for de 6 ekstra enhetene.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler