Danmark utstyrer seg med Black-Hornet minidrone

Etter den britiske, norske og tyske hæren er det tur til Danske væpnede styrker for å anskaffe Black Hornet-minidronenfra det norske selskapet Prox Dynamics.

Denne minidronen, et helikopter som bare veier 18 gram og er 10 cm lang, kan nå en hastighet på 18 km/t. Transportenheten, som veier mindre enn 2 kg, består av 2 droner, en multifunksjonsskjerm og et intuitivt kontrollhåndtak. Den lar deg kontrollere en drone fra en avstand på opptil én kilometer. 

Designet for å brukes av infanterienheter for taktisk rekognosering, er denne dronen både diskret og lavt støyende, og kan nærme seg et mål innen "noen få meter" uten å bli oppdaget. Det implementeres på sekunder. Ifølge Prox Dynamics har det norske selskapet allerede levert mer enn 400 droner, eller 2000 systemer til nesten 200.000 XNUMX dollar per enhet.

Hvis minidroner investerer i de væpnede styrkene i dag, er imidlertid bruken begrenset av jamming-evnen som i økende grad er tilstede på slagmarkene. Systemer som Black-Hornet, kontrollert direkte av en operatør, og som fungerer isolert, vil raskt ha svært begrenset nytteverdi. Det nåværende svaret på dette problemet er bruken av trådstyrte droner. Dette er tilfellet med T-14 Armata rekognoseringsdronen. Imidlertid begrenser ledningen, selv om den gir nesten ubegrenset autonomi til dronen, betydelig rekkevidde og skjønn.

Minidroner representerer et meget betydelig operativt potensiale ved å bruke svermfunksjonen. Faktisk, utplassering av en sverm av droner gjør det mulig å motvirke effekten av elektromagnetisk jamming, ved å lage tettsittende relépunkter for å utgjøre et kommunikasjonsnettverk, eller ved å lage et posisjoneringsnettverk for å kompensere for fraværet av et GPS-signal.

Assosiert med evner for sverm kunstig intelligens, vil de også kunne samle analyse- og informasjonsbehandlingsevner samtidig som de sparer droneenergi.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler