Den kinesiske marinen anskaffer et elektronisk krigføringsfly ombord

Bare noen få dager etter J-16D, den elektroniske krigføringsversjonen av det kinesiske tunge jagerflyet J-16, er det tur til J-15, det kinesiske tunge jagerflyet om bord som stammer fra Su-33, å dukke opp i form av et elektronisk krigføringsfly, J-15D.

Etter den to-seters J-15S-versjonen beregnet for angrep, er dette den tredje versjonen av det kinesiske jagerflyet ombord, som også ble brukt til å teste de elektromagnetiske katapultene som skal utstyre det tredje kinesiske hangarskipet under bygging.

Det skal huskes at flere opplysninger og presentasjoner tyder på at J-20 stealth jagerfly vil ha rett til en versjon om bord på hangarskip utstyrt med katapulter. 

Kina har i dag 4 jagerfly i samtidig produksjon: den lette enmotors J-10, den påbegynte flerbruks J-15, den tunge flerbruks J-16, og J-20, dens stealth jagerfly. Når det gjelder dens overflatestridende flåte som inkluderer tunge destroyere (T055 på 13.000 052 tonn), mellomstore destroyere (T6500 på 054 tonn), fregatter (T4500 på 056 tonn) og korvetter (T1800 på 2 tonn), ser Kina ut til å skille seg veldig tydelig ut fra vestlig doktriner som søker å forene utstyret så mye som mulig. USA produserer for tiden bare 35 jagerfly (F18 og F2) for sine egne styrker, og XNUMX overflatestridende (Burke og LCS)

Russland ser ut til å innrette seg etter den kinesiske modellen (med mindre det var inspirasjonen), med Mig29/35, Su30, Su34 og Su35 i produksjon, og snart Su-57.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler