Behovene for kortdistanse luftvern er pålagt vestlige hærer

Etter den ukrainske krisen appellerte de baltiske statene til NATO om å styrke sin sikkerhet i møte med styrkingen av russiske styrker ved deres grenser. Alliansens hovedhærer forpliktet seg til å sikre denne beskyttelsen. Men i motsetning til tidligere utplasseringer, har den potensielle motstanderen, de russiske styrkene, betydelige luft- og teknologiske eiendeler. Dette er hvordan mange hærer gjenoppdaget behovene som ligger i denne typen engasjement, inkludert tett luftvernforsvar av enheter.

Innenfor den amerikanske hæren, flere kortsiktige løsninger implementeres, inkludert omplassering av Stingers-missiler, Stryker MSL utstyrt med Hellfire Longbow-missiler, ment å være effektive mot langsomme fly, helikoptre og droner, eller Stryker MEHEL, utstyrt med en 5 Kw laser.

De franske styrkene har Mistral-missilet, et missil halvveis mellom MANPAD og det innebygde missilet, en modernisert versjon av som for tiden er under utforming. 

Men i Frankrike, som i USA, Storbritannia eller Tyskland, er det ikke lenger løsninger for å støtte mekaniserte styrker, slik Roland og Roland2 var. Vesten favoriserer luftvernforsvar basert på luftoverlegenhet og bruk av langdistansemissiler, som Patriot eller Aster30. Men ingen av disse løsningene gir responsen og fleksibiliteten som er avgjørende for den mekaniserte manøveren som de russiske styrkene nyter godt av, med den svært effektive Pantsir, TOR-M1 og et stort utvalg av luftvernkanoner.

Det er sannsynlig at det vestlige selskapet først kommer inn på markedet med et mobilt og pansret mekanisert system, utstyrt med kortdistansemissiler som er effektive mot hele trusselspekteret, og et dyktig AA-artillerisystem, vil vinne en viktig del av et lovende fremtidig marked .

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler