People's Liberation Army styrker sin tilstedeværelse og sine ressurser i Kinahavet

Kinesisk kontroll over Kinahavet har styrket seg et hakk de siste dagene, ettersom observasjoner har vist utplasseringen av batterier av HQ-9 anti-fly raketter og YJ-12 anti-skip missiler, på 3 av Islets of the Spartleys øygruppen forvandlet til en forsvarsbase.

HQ-9 er den kinesiske (ulisensierte) versjonen av det russiske S-300-systemet, i stand til å engasjere fly fra 250 km unna. YJ-12 er på sin side et tungt supersonisk antiskipsmissil, sammenlignbart med den russiske P800 Onyx, uten å være en kopi, og hvis rekkevidde når 400 km. Disse tunge systemene er i tillegg beskyttet av artilleribatterier og svært kortdistansemissiler.

Disse atollene har blitt forsterket for å romme en permanent garnison, samt en flystripe som er i stand til å bruke PLA-jagerfly. Dermed hadde bilder vist tilstedeværelsen av J-11 jagerfly på noen av disse øyene. På denne måten er disse systemene i stand til å lage en rekke tilgangsnektende bobler som dekker Vietnam-kysten, hvorfra den sterke protesten fra Hanoi-myndighetene, og legger til de allerede høye spenningene i dette området.

Kinahavet representerer både et strategisk spørsmål og en livsstørrelsestest for kinesiske myndigheter. 

Fra et strategisk synspunkt innebærer dette å forhindre tilstedeværelsen av skip, fly eller ubåter som kan motsette seg eller oppdage kinesiske ballistiske missilubåter i transitt til Stillehavet. Ved å beskytte Kinahavet mot enhver utenlandsk innblanding, kompliserer den kinesiske marinen betydelig arbeidet til de amerikanske, japanske og australske marinene, som er ansvarlige for å spore disse skipene.

På den annen side utgjør kontroll over Kinahavet også en fullskala test av Kinas ekspansjonsstrategi og dets evne til å håndtere konflikter. Initiert av "9-taktsregelen", tillot denne strategien, basert på fait accompli, Kina å ta kontroll over mer enn 2 millioner km2 eksklusiv maritim sone, og alle ressursene knyttet til den. , uten noen gang å ha blitt truet utenfor internasjonale domstoler, ellers ignorert av Beijing.

I dag, med en sterkt styrket militærmakt, er Kina i stand til å utvide denne strategien utover denne første sirkelen, ved å lage la svært betydelig press på Taiwan og på India, mens de holder den amerikanske og japanske flåten i sjakk. 

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler