US Air Force lette angrepsflyprogram skrider frem, men mister interessen

Den andre testfasen angående finalistene til US Air Forces «Light Attack Aircraft»-program, Ambraer A29 Super Tucano og Textron AT-6B Wolverine, begynte 7. mai i Sierra Nevada. Dette programmet, som ble lansert i 2016, tar sikte på å velge et lett angrepsfly beregnet på å utføre oppdrag av typen mot-opprør i soner med lav intensitet, og å erstatte kampflyene som for tiden er engasjert, slik som F16 og A10. , kostnadene ved som anses for høye med tanke på oppdragene som er utført.

Men mens US Air Force fokuserte på dette programmet for 2 år siden, kommuniserer det mye mindre om emnet i dag, til det punktet at man lurer på om det vil bli gjennomført. . Til å begynne med var dette programmet, for det amerikanske luftvåpenet, et svar på motstand fra kongressen angående tilbaketrekking av A10-ene, ansett som avgjørende av den amerikanske hæren, på grunn av deres evne til å forbli i området i lang tid og gi en betydelig brannstøtte. I tillegg var det opp til det amerikanske luftforsvaret å motsette seg forespørsler fra den amerikanske hæren om å operere sine egne lette støtte- og brannstøttefly.

Med fremveksten av den russiske og kinesiske trusselen, vedlikeholdet av A10-ene pålagt av Kongressen, og den amerikanske hærens nye generasjon helikopterprogram som utvikler seg mot et rekognoserings- og angrepsfly, mister LAA-programmet interessen. Det vil sannsynligvis bli med i rekken av prosjekter startet, nesten fullført og forlatt av Pentagon ...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler