Kinas andre hangarskip begynner sjøprøver

Det andre hangarskipet til den kinesiske marinen, for tiden identifisert med koden Type002, har begynte sine sjøprøver denne søndagen 13. mai. Skipet vil starte en serie forsøk med sikte på å teste fremdriftssystemet til denne 50.000 XNUMX tonns giganten, den mest imponerende militærbygningen som noen gang er designet og bygget av kinesisk industri.

Basert på varigheten av sjøprøver av Kinas første hangarskip, Liaoning, skal Type002 settes i drift innen høsten 2019. Hvis Type002 ligner sin forgjenger, er det imidlertid et nytt skip, helt designet i Kina, mens Liaoning var anskaffet fra ukrainske verft etter oppløsningen av Sovjetunionen. Mange forskjeller er synlige mellom de to skipene, spesielt når det gjelder øya, heisene og deteksjons- og beskyttelsesutstyret til bygningen. 

Ved å ha et andre operativt hangarskip, vil Kina slutte seg til USA og Storbritannia som de eneste nasjonene som har den permanente kapasiteten til en kampgruppe. Type-36 er i stand til å frakte og operere 24 fly inkludert 16 tunge J-002 jagerfly, og vil være et sterkt symbol på den kinesiske marinens maktøkning på den internasjonale scenen, i påvente av ankomsten av Type 003, det neste kinesiske flyet carrier, som denne gangen skal veie 70.000 tonn og være utstyrt med katapulter.

Kinesisk industri har lykkes med å designe og bygge, innenfor en kort tidsramme, et urfolks hangarskip, noe mange observatører trodde var umulig for bare noen få år siden. Langt fra å være fornøyd med denne ytelsen, begynte den raskt designen og deretter byggingen av en ny klasse hangarskip, mer imponerende, og denne gangen utstyrt med katapulter. 

Gapet som skiller de to skipene gjør at vi kan få en ide om den fremtidige fremdriftshastigheten til kinesisk marineluftfart. Med et nytt hangarskip hvert 3. år vil det derfor ha 4 enheter i 2025, og de 6 enhetene det sikter seg inn på i 2030. Det er også sannsynlig at de to siste enhetene i denne serien, PA 5&6, vil få en kjernefysisk fremdrift , og kan være av større tonnasje, for å komme nærmere US Navy-standarder.

Ved å lage en prognose basert på dagens produksjon av overflateskip fra den kinesiske marineindustrien, som det ikke er indikasjoner på at den vil avta i årene som kommer, vil den kinesiske flåten innen 2030 være sammensatt av:

  • 6 hangarskip 
  • 3 til 4 LHD (helikoptertransportskip)
  • 6 til 9 LPD (angrepsskip)
  • 18 tunge destroyere/cruisere
  • 45 ødeleggere
  • 60 til 70 fregatter
  • 80 til 100 korvetter

50 % av disse skipene vil være mindre enn 10 år gamle, og 85 % mindre enn 20 år gamle. Hvis denne flåten "bare" representerer 50 % av den amerikanske marinens inventar i den høye enden av spekteret, er den på den annen side mye mer utstyrt enn sistnevnte når det gjelder små enheter. Denne forskjellen forklares av en veldig forskjellig tilnærming av de to marinene, den amerikanske marinen er dyktig til massiv styrkeprojeksjon, mens PLA ser ut til å favorisere defensiv tetthet artikulert rundt marine- og flybaser, som i Dette er tilfellet i Kinahavet. Ved å gjøre det ser PLA ut til å være designet og optimalisert for å hindre den amerikanske marinens manøvreringsfrihet, og dermed dens operasjonelle effektivitet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler