Detaljer om det kinesiske J-15-fartøybaserte jagerflyet og dets stamfar, Su-33

Mens Russland, og Sovjetunionen før det, alltid har hatt en doktrine om defensiv ansettelse av hangarskip med fokus på luftvernbeskyttelse, anvender den kinesiske marinen tvert imot en offensiv doktrine, mye nærmere vestlendingens, og den amerikanske marinen spesielt.

Hvis kinesisk påbegynt luftfart faktisk vil tillate styrkeprojeksjonsoppdrag, skiller den generelle doktrinen seg fra amerikanerne, britene eller franskmennene, for hvem transportørgruppen er en autonom styrkeprojeksjonsenhet. I det kinesiske tilfellet opererer transportstreikegruppen i samarbeid med landbaserte styrker, gjennom et nettverk av baser som dekker hele det kinesiske prevalensområdet. Hvis nyhetene fokuserer på Kinahavet, og basene utplassert på holmene Paracelles og Spartleys, distribuerer Kina også et sett med marine- og flybaser langs hele Silkeveien, fra det østlige Kina til den afrikanske kysten. Disse kinesiske basene er utplassert med velsignelse fra myndighetene i de berørte landene, som i Bangladesh, Pakistan eller Djibouti. 

Forhandlinger er angivelig i gang med andre stater, spesielt på enkelte øyer i Sør-Stillehavet, noe som ikke er uten bekymring for Japan, Australia og New Zealand.

Som vi diskuterte i går, har den kinesiske marinen også et betydelig antall små marineenheter, som Type 054 fregatter eller Type 056 korvetter, som lar den utplassere effektive militære styrker rundt disse basene, og ikke enkle offshore patruljefartøy, hvis operative evner gjør dem utmerkede suverenitetsfartøyer, men avvæpnet fra et militært synspunkt.

Land som ønsker å sikre sine territorier i Stillehavet og Det indiske hav, må derfor raskt sette inn marine- og luftmilitære enheter med reelle kampevner. Fra dette synspunktet vil den franske marinen også bli pålagt å utvikle sin doktrine om beskyttelse av oversjøiske territorier, ved å vurdere utplasseringen av fregatter på 1.ereller 2ndrang, som har anti-skip, anti-luft og anti-ubåt evner, som FTI, i stedet for overvåkingsfregatter. Ellers vil trolig franske territorier i Stillehavet eller Det indiske hav leve under kinesisk trussel, med den risiko dette skaper. 

RedSamovar.com-bloggen, som spesialiserer seg på russisk militærutstyr, viet en fil for den nye kinesiske multi-purpose embarket jagerfly, J-15, som et resultat av et omvendt ingeniørprogram av 2 Su-33-prototyper anskaffet fra Ukraina, samtidig med kjøpet av Varyag, det uferdige sovjetiske hangarskipet som skulle bli Liaoning, det første hangarskipet til den kinesiske marinen.

Den viser også metoden brukt av Kina for å designe og lage sin marineflyging ombord, både fra bygningssynspunkt, mens byggingen av det neste kinesiske hangarskipet, som vil ha katapulter, allerede har begynt; enn fly.Til slutt fokuserer det på fly fra den meget produktive Su-27-familien, som fødte Su-30/33/34/35 på russisk side, og J11/J15 og J16 i Kina. Denne tilnærmingen til et «kjerne»-fly som tjener som grunnlag for en familie av spesialiserte fly er kjernen i den russiske strategien angående Su-57, og minner om den til familien av luftspeilinger III/5/50/Dagger/ Kfir/Cheetha...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler