Utvidelsen av kinesiske baser truer Taiwan og Japan direkte

Nylige satellittbilder viser at den kinesiske basen Xiapu, på kysten av Fuijan-provinsen, er temaet en rekke arbeider med sikte på å styrke selskapets operasjonelle evner betydelig. Dermed ble 24 herdede tilfluktsrom som var i stand til å motta et tungt jagerfly som Su-30/35 eller J-11/16 bygget og spredt på basen, i tillegg til de 20 herdede tilfluktsrommene som allerede er til stede. Denne basen lar kinesiske fly være mindre enn 250 km fra Taipei, den taiwanske hovedstaden, og 350 km fra den japanske kysten av øya Okinawa. 

Denne styrkingen er en del av en eskalering av spenningene i området, mens kinesiske styrker øker sine oppdrag og krigførende erklæringer om øya Taiwan, og flere baser på de omstridte øyene i Spratlys har vært gjenstand for konsolidering og forsterkninger av deres forsvar. , med utplassering av H-9 og YJ-12 anti-skip luftvernmissiler.

Taiwanske myndigheter har nylig økt oppfordringene til å anskaffe nye amerikanske fly, særlig den vertikale/korte start F-35B, for å møte mulige kinesiske forebyggende angrep. USA har foreløpig ikke svart på denne forespørselen, til tross for at to eminente medlemmer av kongressen har intervenert til fordel for den. På den annen side har amerikanske myndigheter gitt sin samtykke til å fortsette med moderniseringen av 160 F-160-ene implementert av de taiwanske luftstyrkene, samt å bistå den lokale industrien med å designe nye ubåter for å erstatte dens nedsenkbare fartøyer fra de amerikanske bestandene. fra 50-tallet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler