Charles de Gaulle til sjøs igjen

Etter 15 måneder med tørrdokk, og en overhaling av et betydelig antall av sine kritiske systemer, det franske kjernefysiske hangarskipet Charles de Gaulle kom tilbake til sitt element 16. maii. 

Flaggskipet til den franske marinen vil blant annet ha mottatt under sin periodiske utilgjengelighet (IPER) midt i livet, en ny luftovervåkingsradar, en ny navigasjonsradar, et nytt landingsassistansesystem og et nytt SENIT8 kampsystem. Arbeidet vil også ha gjort det mulig å oppgradere skipet til «alle»-format. Rafale », ved å fjerne testbenkene beregnet for SEM, og for å lade atomreaktorer med drivstoff.

Skipet vil snart kunne begynne sine sjøprøver, før de starter trening med sikte på å gjenvinne full operativ kapasitet ved starten av neste år.

Denne renoveringen/moderniseringen av det eneste franske hangarskipet, som kostet 1,3 milliarder euro, krevde 4 millioner timers arbeid utført av 2000 mennesker inkludert 1000 entreprenører på stedet, og samlet 160 tjenesteleverandører. Det vil også ha gjort det mulig for Naval Group å opprettholde sin kunnskap innen hangarskip, mens studiearbeidet for det fremtidige franske hangarskipet ble registrert av LPM 2019-2025.

Jeg likte vedlikeholdet og utilgjengeligheten til et fransk marineskip vil ikke ha vekket like stor interesse og spørsmål fra sivilsamfunnet. Og mens Frankrike bare har hatt ett hangarskip i nesten 20 år, har behovet for et andre skip av denne typen aldri vært så følt.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler