Hva er Kinas marinestrategi i dag?

Den kinesiske marinestyrken under bygging reiser mange spørsmål og mange frykter i dag. Og med god grunn!

For første gang siden Sovjetunionens sammenbrudd for 30 år siden kunne amerikansk marineoverherredømme utfordres i strategiske områder, og true interessene til USA og noen av dets viktigste allierte, som Japan, Sør-Korea, Taiwan og til og med Australia .

Består av 3 flåter (nord, øst og sør), hver med intervensjons- og kraftprojeksjonsevner, den kinesiske marinen planlegger offisielt å bygge 6 hangarskip, 2 per flåte, 3 helikopterskip (1 per flåte) og 6 angrepsskip (2 per flåte), og gir den stor marinekapasitet i hele det vestlige Stillehavsområdet. Støttet av et nettverk av marine- og flybaser som dekker hele området, vil den kinesiske marinen kunne stå opp mot den amerikanske marinen, selv om sistnevnte brukte halvparten av ressursene sine til dette området alene.

Men selv om den kinesiske offisielle diskursen fortsetter å gjenta at målet ikke er å "globalt" motarbeide amerikansk makt, var det industrielle verktøyet designet for den kinesiske marinen ikke dimensjonert for en flåte begrenset til 6 luftfartøyer.-fly og 3 LHD-er, men for en flåte som er minst dobbelt så stor. Faktisk vil disse målene vist som "absolute" av kinesiske myndigheter nås i 2030/2035, når ¾ av kinesiske skip vil være mindre enn 20 år gamle. Det er derfor svært usannsynlig at kinesiske myndigheter plutselig vil redusere sin marineproduksjon med 2 eller 3, mens flertallet av industrielle verktøy vil være knapt 15 eller 20 år gamle, og vil langt fra ha blitt amortisert. 

Hvis vi baserer oss på en 30-årig levetid på kinesiske skip, og konstant produksjon av sin industri, ville Kina sikte på en styrke på 12 hangarskip, rundt tjue angrepsskip og hundre kryssere og destroyere. Dette er nøyaktig formatet til den amerikanske marinen innen 2030.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler