Det amerikanske luftvåpenet må koble seg tilbake til sin fortid når det gjelder innovasjonsmetodikk

- Annonse -

Kunngjøringene i de amerikanske væpnede styrkene følger hverandre, og er like. Etter at den amerikanske hæren og den amerikanske marinen kunngjorde sitt ønske om å implementere mer strukturert og operativ utstyrspolitikk, er det US Air Force, forkjemperen for faraoniske programmer, tur til å komme med kunngjøringer for å ta opp det som i økende grad ser ut til å være et teknologisk frafall i USAmot Russland og Kina.

Derfor, etter å ha snakket om stealth i nesten 20 år, ser det ut til at luftforsvaret i dag kun er interessert i hypersoniske våpen, klar over forsinkelsen tatt av USA (og ikke bare dem). ) på dette domenet. 

Mens flere land stiller spørsmål ved deres deltakelse i F-35-programmet på grunn av dets altfor høye vedlikeholdskostnader, ser det ut til at US Air Force holder kursen med sine favorittfly, og kunngjør flere programmer som tar sikte på å fylle visse feil ved enheten, spesielt dens avhengighet av nettverk og datautveksling, vel vitende om at både kinesere og russere har utviklet spesielt effektive jamming-løsninger.

- Annonse -

Men fremfor alt etterlyser Luftforsvaret tilbakeføring av programmer basert på prototyper, med mer begrensede teknologiske gevinster, og derfor bedre kontrollert risikostyring. Det er med andre ord tilbakekomsten av X-programmene som gjorde at USA kunne påtvinge seg det teknologiske nivået. 

Det er også, hvis vi ser i detalj, en innrømmelse av feil med hensyn til "forstyrrende" programmer, som F-22 og F-35, enheter designet for altfor ambisiøse teknologiske gevinster, som forårsaker ytterligere forsinkelser og eksplosjon av kostnader, som er tilfellet med F-35, som opprinnelig skulle være et fly på 50 millioner dollar og vedlikeholdskostnader som kan sammenlignes med F-16.

Merk at denne strategien ikke er langt unna den som kreves av GIFAS, basert på utformingen av demonstratorer som tillater studier og pålitelighet av teknologier som senere vil bli integrert i ny generasjon kampfly.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler