Den amerikanske marinens F-35C ville ikke ha tilstrekkelig rekkevidde til å utnytte sin stealth

Husets væpnede tjenester utstedte støttede reservasjoner angående den amerikanske marinens evne til å utføre de nødvendige oppdragene i nær fremtid, på grunn av mangelen på autonomi til F-35C.

Faktisk kan Lockheed-flyet, for å opprettholde fordelen av sin stealth, ikke bære ytterligere stridsvogner og må nøye seg med våpnene sine i lasterommet. I denne konfigurasjonen er imidlertid aksjonsområdet til enheten mye lavere enn de 1200 milene som produsenten hevder.

Fraværet av stealth-tankere ville derfor tvinge transportørgruppen til å utsette seg for fiendtlige angrep, et missil som den kinesiske DF-21, spesialdesignet for å angripe amerikanske hangarskip, og nå 900 nautiske mil.

Den amerikanske marinen har alltid vært reservert når det kommer til F-35C, et fly som ble pålagt den mer enn den valgte. For det første hadde enmotorskonfigurasjonen blitt forlatt av den amerikanske marinen siden A-7 Corsair II, et fly som absolutt var effektivt, men som hadde en mye høyere ulykkesrate enn sine samtidige, F-14, A6 eller S- 3 vikinger. I tillegg tilbys F-35C kun i en enpilotversjon, mens den amerikanske marinen hadde utviklet en tradisjon for mannskapsflyging siden F-4, spesielt for flyene som er beregnet på luftkamp. Til slutt har den amerikanske marinen alltid vurdert at Lockheeds fly hadde for begrenset operativ rekkevidde. Dette er grunnen til at den amerikanske marinens generalstab kjempet med nebb og klør for å opprettholde A/F-18 E/F Super Hornet-produksjonslinjene, og jevnlig forbedret den.

Det er også av disse grunnene at den amerikanske marinen jevnlig publiserer studier som tar sikte på å utvikle et nytt fly beregnet på å ta over fra F-18 samtidig som man respekterer begrensningene for luft-maritim kamp.

Merk at F-35C er det eneste amerikanske marinens kampfly som ikke er spesielt designet for denne bruken. På den annen side, ved flere anledninger, ble US Navy-fly brukt av luftstyrker, inkludert US Air Force, fordi de var overlegne sine landbaserte kolleger. Dette var tilfellet med F-4 Phantom, A-7 Corsair II, F-18 Hornet, men også A-4 Skyhawk eller F-14 Tomcat.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler