Den ukrainske hæren vil snart kunne bruke amerikanske spyd i Donbass

- Annonse -

Ukrainske myndigheter har bekreftet at de har testet FGM-148 Javelin antitank-missilet levert av USA, noe som tyder på at det ville være snart utplassert i frontsonen, i Donbass. Denne kunngjøringen kommer ettersom kampene mellom den vanlige ukrainske hæren og pro-russiske separatister ser ut til å ha intensivert i flere dager, med gjenopptagelsen av artilleridueller, etter at flere ukrainere allerede har blitt drept.

Effektiv mot faste og bevegelige mål, og i stand til å stikke hull på enhver stridsvogn som er i bruk i dag, vil Javelin betydelig styrke ukrainske enheters evner til å håndtere pro-russiske panserangrep, ettersom den ukrainske hæren har nådd å omorganisere og forbedre sine ferdigheter siden starten på konflikten, spesielt ved hjelp av amerikanske og europeiske rådgivere. Den drar også nytte av nytt utstyr levert av lokal industri som, det må huskes, er effektivt. Så i dag har de to leirene omtrent tilsvarende, om ikke sammenlignbare, ferdigheter og utstyr.

Det er imidlertid lite sannsynlig at Ukraina vil forsøke å gjenopprette Donbass gjennom militær aksjon, for ikke å provosere fram en massiv russisk intervensjon, slik tilfellet var i Sør-Ossetia i 2008. Når det gjelder Russland, lar status quo i Donbass ham fokusere oppmerksomheten til ukrainerne og hans hær, og frigjorde Krim fra militært press. 

- Annonse -

Løsningen i Donbass vil derfor sannsynligvis ikke komme gjennom våpen...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler