Kansellering av Boreï-B SSBN-klassen til fordel for ytterligere Boreï-A

- Annonse -

Borei-klassen av kjernefysiske ballistiske missilubåter representerer et viktig symbol for russisk skipsbygging, og for den russiske våpenindustrien som helhet. Det er faktisk den første representanten for den post-sovjetiske russiske strategiske doktrinen. Inntil den første Borei-ubåten ble tatt i bruk i 2013, besto den russiske marinens SSBN-flåte kun av Delta III- og Delta IV-ubåter, samt noen få Typhoon, alt fra sovjettiden.

I fjor kunngjorde general Gerasimov starten på designarbeidet på Borei-B, en forbedret versjon av Borei-A-klassen, i seg selv en utvikling av Borei-klassen. Det er denne siste studien som blir kansellert og erstattet av rekkefølgen på 6 ekstra Borei-A ubåter, for til slutt å nå en flåte på 11 Boreï-A og 3 Boreï.

Kunngjøringen kommer også ettersom det russiske forsvarsdepartementet la ut en video som viser et skudd av 4 Boulava-missiler, missilene som utstyrer Borei og som opplevde mange vanskeligheter i utviklingen. Hver Borei bærer 16 kjernefysiske interkontinentale ballistiske missiler med en estimert rekkevidde på over 9000 km. Russiske styrker har en atomavskrekking med 3 komponenter:

- Der land komponent utstyrt med ballistiske missiler med forskjellig rekkevidde som RS-28 Sarmat ICBM eller kortdistanse Iskander-missilet

- Der marinekomponent basert på de 14 SSBN-ene, men også på SSGN Oscar 2

- Der luftkomponent opererer langtrekkende bombefly Tu-160, Tu-95 og Tu-22M3 og mer nylig Mig-31 utstyrt med Kinzhal kjernefysisk-kompatible hypersoniske missil.

De siste uttalelsene fra russiske myndigheter avslører en betydelig innsats for å opprettholde en ledende strategisk styrke, i stand til å motarbeide eller til og med overgå amerikanske styrker, både i antall og teknologi. 

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler