CAMM går i tjeneste med Royal Navy og snart med den britiske hæren

Britiske styrker bruker i dag Sea-kortdistanse luftvernsystemet.Wolf for beskyttelse av sine skip, og Rapiers for beskyttelse av sine landstyrker. Samtidig med den franske klapperslangen var disse to systemene allerede i bruk under Falklandskrigen, hvor de møtte virkelig suksess. Men mellom 1983 og 2018 har behovene når det gjelder nært luftvern og antimissilforsvar utviklet seg betraktelig: manøvrering av supersoniske antiskipsmissiler, droner, kryssermissiler osv. Til tross for utviklingen som er gjort til det ærverdige havetWolf og Rapier, var det på høy tid for de britiske væpnede styrkene å tilpasse seg trusselen.

Dette er hvordan CAMM, for Common Anti-Air Missile, ble født, et kortdistansemissil avledet fra British Air-Air ASRAMM, i stand til å avskjære mål som når mach 2,7 i en avstand på 25 km. En gang integrert i deteksjonssystemene til Royal Navys fregatter og Hærens Giraffe-radar, fødte dette missilet Sea Ceptor- og Land Ceptor-systemene, som henholdsvis utstyrte Type 23 og Type 26 fregattene, samt det 16. kongelige artilleriregiment.

Sea Ceptor, som ble erklært operativ denne uken på 3 type 23 fregatterfra Royal Navy, presenterer en fordel i forhold til Mica VL, også bygget av MBDA, men for Frankrike: dens reduserte dimensjoner gjør at den kan om bord på 4 i en vertikal utskytningscelle, som Sylver-cellene 35. Som et resultat, en liten skip, som en korvett, slik som Gowind 2500, kan ha en svært betydelig luftforsvarsevne som kan håndtere et metningsangrep. Det er å håpe at i tilfelle av utviklingen av MICA-missilet mot MICA 2, vil denne spesifisiteten ikke bli ignorert, da den presenterer operasjonelle interesser, både for små og store enheter, og vil betinge suksessen til eksporten av dette fremtidige systemet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler