Tilgjengeligheten av ALAT-tigre har blitt påvirket av den tyske posisjonen

Mens han snakket om vanskelighetene ALAT møtte med å opprettholde en flåte av Tiger-kamphelikoptre tilstrekkelig til å dekke operative behov, kom general Charles Beaudouin, nestleder for planlegging av hæren, tilbake på en lite kjent episode fra den vanskelige begynnelsen av livet til denne enheten. 

Faktisk, fra 2005 til 2012, det vil si i løpet av de første 7 årene etter at Airbus-helikopteret ble tatt i bruk, motsatte tyske myndigheter seg signering av en rammevedlikeholdskontrakt med produsenten, og estimerte forholdene for ugunstige. Med andre ord, i løpet av disse 7 årene måtte behovet for reservedeler og industrielt vedlikehold håndteres fra sak til sak av Alat, noe som åpenbart er langt fra å representere en effektiv løsning for å garantere en korrekt tilgjengelighet hastigheten til enheten. 

General Beaudouin insisterte også på behovet for å finne en ny avtale med Airbus Helicoptersfor å få industrimannen til å «dele risikoen» og «integrere den i resultatet», med andre ord betale den «av resultatet» og ikke etter den faste prisen.

De "alltid billigere" paradigmene som fungerte som et rammeverk for utformingen av en rekke kontrakter knyttet til MCO for franske fly, må faktisk vike for hensyn som kombinerer økonomisk og kvalitativ ytelse. 

Uansett må eksemplet med virkningen av en tysk beslutning på våre styrkers operative evner også integreres i pågående forhandlinger om pågående europeiske partnerskap på forsvarsområdet, enten det er med Tyskland, Italia eller Storbritannia. Utviklingen i den internasjonale sikkerhetssituasjonen kan ikke lenger være tilfreds med en ufullkommen tilnærming som balanserer de operative evnene til våre hærer.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler