India bekrefter sin S-400-bestilling til tross for risikoen for amerikanske sanksjoner

Mens det amerikanske senatet inkluderte en endring som ekskluderte Tyrkia fra F-35-leveranser i våpeneksportloven fra 2018, kunngjorde det russiske statlige byrået Tass signeringen av kontrakten for Indias oppkjøp av tilsvarende 5 S-400-regimenter, for et beløp som overstiger 6 milliarder dollar. 

Denne ordren kan utsette India for anvendelse av amerikanske sanksjoner under CAATSA-loven (On Countering America's Adversaries Through Sanction Act). Dette ville åpenbart være veldig pinlig for USAs diplomati som prøver å få India til å slutte seg til den amerikanske innflytelsessfæren for å motvirke kinesisk ekspansjon, og kan undergrave de mange gjeldende våpenkontraktene som statene -Unis håper å få store bestillinger for.

Videre, hvis USA skulle gi India et "gratispass" angående et så effektivt system som S-400, ville hele CAATSA-loven bli diskreditert, se ugyldig, og pinliggjøre Trump-administrasjonen. 

Mens forholdet mellom Russland og India har blitt anstrengt de siste årene, på grunn av våpenleveranser til Kina (S-400, Su-35), og diskusjoner med Pakistan, høres denne kunngjøringen ut som en retur til fordel for russiske industrifolk. Det må sies at Russland fortsatt er den desidert ledende leverandøren av våpen til India, mens India er den ledende eksportkunden til russisk forsvarsindustri. Gitt de svært betydelige forsvarsinvesteringene fra den russiske statens side, er inntekter knyttet til eksport til India av strategisk karakter for dens forsvarsinnsats. 

Faktisk har den indiske avgjørelsen en svært viktig geopolitisk betydning, og forsikrer Russland om bærekraften i forholdet til India, samtidig som den avkjøler amerikanske pretensjoner.

Dette er også ganske gode nyheter for fransk industri, fordi India indikerer med denne beslutningen at de ønsker å opprettholde sin alliansepolitikk, og derfor mangfoldet av partnerne, som Frankrike har vært en del av i flere tiår.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler