Diskusjoner om S-400-fremstøtet i Saudi-Arabia

Etter den saudiarabiske kongens besøk i Moskva i mars 2017, kunngjorde Saudi-Arabia bestillingen for flere russiske våpensystemer, inkludert Kornet anti-tank missil. De to landene startet også forhandlinger vedr den mulige rekkefølgen av S-400 luftvernsystemtil riket.  

Faktisk virker de saudiske myndighetene reserverte når det gjelder ytelsen til Patriot-missilbatteriene som forsvarer landets hovedbyer, spesielt mot ballistiske missiler avfyrt av Houthi-opprørerne.

Denne uken sa den saudiarabiske ambassadøren i Russland, Rayed Kimly, at diskusjonene hadde gjort store fremskritt, både på den tekniske og kommersielle siden, og at alt gikk bra.

Denne uttalelsen er ikke ubetydelig, siden Saudi-Arabia, som India eller Tyrkia, risikerer å falle inn under den nye CAATSA-loven som tillater den amerikanske administrasjonen ensidig å implementere sanksjoner mot land som er utstyrt med banebrytende russisk eller kinesisk utstyr, hvorav S-400 er åpenbart en representant.

Russland gjør betydelige anstrengelser for å prøve å påvirke den pro-amerikanske posisjonen til Gulf-monarkiene og arabiske land, med en viss suksess. Dermed bestilte Egypt, som tradisjonelt har utstyrt seg med vestlig utstyr siden 80-tallet, MIG-29/35 fra Russland.

Det er også interessant å merke seg at Russland er klar til å utstyre Saudi-Arabia med S-400, mens de nekter det til Syria og Iran.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler