USA kan utplassere et THAAD-batteri i Tyskland

Selv om informasjonen ikke er offisielt bekreftet, ser det ut til at flere rapporter tyder på at USA forbereder seg på utplassere et THAAD anti-ballistisk missilforsvarsbatteri på Ramstein-basen, offisielt for å motvirke trusselen fra iranske Shahab-3 ballistiske missiler.

Denne avgjørelsen kommer imidlertid ettersom Russland ser ut til å ha permanent utplassert SS-26 Iskander-missiler i Kaliningrad-enklaven, informasjon som offisielt ble fordømt av den litauiske statsministeren i begynnelsen av året. THAAD er ment å avskjære mellomdistanse ballistiske missiler med en rekkevidde som ikke overstiger 1500 km, med manøvrerings- og bedragerevne, slik tilfellet er med Iskander. 

Denne kunngjøringen vil sannsynligvis ikke redusere spenningen i Øst-Europa, spesielt ettersom den kommer en uke etter at Polen offisielt foreslo USA å permanent utplassere en panserdivisjon på sitt territorium. , med et polsk økonomisk bidrag på opptil 2 milliarder euro.

Fremfor alt viser det at når det gjelder å møte en alvorlig, såkalt høyintensiv trussel, har europeere i dag ikke noe annet valg enn å appellere til USA. Som jeg allerede har sagt, er det her den virkelige hindringen ligger i opprettelsen av et europeisk forsvarsinitiativ som går utover rammen av symbolet, og så lenge ett eller flere europeiske land ikke har fått på plass en militær styrke som er i stand til å svare på denne typen trusler vil amerikansk allestedsnærvær være uunngåelig i Europa.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler