Pakistan bestiller to nye kinesiske fregatter av typen 054A

Forbindelsene mellom Pakistan og Kina har fortsatt å styrke seg de siste 20 årene, midt i spenninger med USA og Vesten om antatt støtte mellom den pakistanske regjeringen og de afghanske Taliban. Som et resultat dro den pakistanske hæren til Beijing for å utruste seg, spesielt siden de to landene har motstridende forhold til India.

Etter jagerflyet JF-17, de 8 S20-ubåtene avledet fra type 039 bestilt i 2015, eller Al Kahid MBT-ene alle produsert i Kina, er det turen til den pakistanske marinen bestiller to nye Type 054A fregatter, for en ordre på 4 skip, som fullfører den pakistanske flåten som allerede er utstyrt med 4 kinesiske Type 053 fregatter.

Type 054A fregatten er en lett offshore fregatt spesialisert i anti-ubåt krigføring, med en betydelig anti-fly selvforsvar evne. Med disse 4 enhetene ment å erstatte Type 21-bygningene anskaffet fra britene, de 4 Type 053-ene og de 4 Ada-korvettene bestilt fra Tyrkia, vil Pakistan ha en betydelig flåte gitt sin begrensede maritime fasade på 1000 km. I tillegg ga landet Kina tillatelse til å bygge en ny militær marinebase ved Jiwani, slik at den store kinesiske flåten kunne forsterke den pakistanske flåten, og om nødvendig omringe den indiske flåten.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler