Hva vet vi om det neste russiske strategiske bombeflyet PAK DA

- Annonse -

Det virker nå sikkert det fremtidige russiske strategiske bombeflyet, identifisert av PAK DA-programmet, vil ta form av den flygende vingen, slik som B2 Spirit og den fremtidige amerikanske B21 Ranger, samt, etter all sannsynlighet, det fremtidige kinesiske strategiske bombeflyet.

Beregnet på å trenge gjennom tungt forsvarte rom takket være stor autonomi og avansert stealth, vil enheten bruke forskjellige kryssermissiler og hypersoniske missiler, inkludert Kinjhal som allerede er i bruk på Mig31, samt luft-til-luft selvforsvarsmissiler. .

Bomberen vil låne mange elementer fra Tu-160M, den moderniserte versjonen av det sovjetiske bombeflyet, inkludert våpenrom og motorer.

- Annonse -

Når det gjelder ytelse, vil PAK DA være en høy subsonisk enhet, med en rekkevidde på 15.000 9.000 km som gir den en rekkevidde på 12.000 XNUMX til XNUMX XNUMX km med sine missiler uten å fylle drivstoff (noe som åpenbart vil være mulig)

Den vil ha et bredt spekter av deteksjon og mottiltak, med ikke mindre enn 5 AESA-radarer. Endelig, på bevæpningssiden, vil den kunne bære de russiske langdistansekryssermissilene Kh-101 og Kh-55 og deres moderniserte versjoner, samt Kinjhal luftbårne ballistiske missil samt et nytt hypersonisk missil med rekkevidde på 1500 km som skal tas i bruk i årene som kommer.

Flyet vil i første omgang erstatte Tu-95 og Tu-22M som fortsatt er i tjeneste med de russiske styrkene, og vil utvikle seg sammen med Tu-160M ​​og Tu160M2, for en flåte anslått til 120 fly, inkludert 60 PAK DA.

- Annonse -

Som vi kan se, virker ikke Russland klar til å gi opp sin militærmakt og sitt globale potensial, til tross for ordene fra noen som er litt for raske til å kvalifisere landet som en «regional makt».

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler