Kinas andre hangarskip fullfører sjøprøver

Knapt en måned etter sin første tur til sjøs, det andre hangarskipet til den kinesiske marinen, og det første helt designet av lokal industri, fullførte sine sjøprøver, ifølge talspersonen for CSIC-verftene.

Skipet, som veier mer enn 50.000 tonn, bør derfor slutte seg til den kinesiske marinen før slutten av året, hvor det vil begynne en gradvis økning av operativ kraft over halvannet til to år. 

Samtidig fortsatte den kinesiske marinen å øke sin marineflystyrke, med mottak av rundt ti ekstra J-15 jagerfly i år, og opplæring av en sjette klasse med piloter kvalifisert for landing.

Fremveksten av den kinesiske marinestyrken er som sådan et eksempel på perfekt utformet og bemerkelsesverdig utført planlegging, både fra et industrielt og operativt synspunkt. Den kinesiske marinen har således fått laget en modell i naturlig størrelse av dekket til sitt 3. hangarskip, Type 003, som vil være utstyrt med 3 katapulter og tilsynelatende vil veie mer enn 70.000 XNUMX tonn, for å tilegne seg den erfaringen som er nødvendig for flydekksmanøvrer på denne typen fartøy.

Denne nye klassen med 2 hangarskip forventes å gå i bruk i 2022 og 2024, så PLA vil faktisk ha 4 hangarskip i 2025. Etter all sannsynlighet vil en tredje klasse urfolks hangarskip, sannsynligvis Type 004, denne gangen atomdrevet , vil gå i tjeneste etter 2025, slik at PLA Navy kan stille med 2 hangarskip per flåte, eller 6 hangarskip, innen 2030.

I motsetning til hva kinesiske myndigheter erklærer i dag, er det lite sannsynlig at Kina vil stoppe ved 6 hangarskip, spesielt siden det da vil ha et industrielt verktøy perfekt utviklet for å produsere andre. , med en kontrollert kostnad. Det virker mer sannsynlig at det endelige antallet hangarskip vil være 3 per flåte, noe som sikrer operativ varighet til ett fartøy per flåte, og dermed nøytralisere marineflykapasiteten til den amerikanske marinen og dens allierte. .

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler