Den amerikanske marinen vil ikke være i stand til å holde tritt med fremgangen til den kinesiske marinen

Dette er innrømmelsen av impotens fra de amerikanske marinemyndighetene, som prøver å gjøre det forlenge levetiden til sine Ticonderoga-cruisereog dens første Burke-destroyere, for ikke å bli etterlatt av vitaliteten til den kinesiske marineindustrien.

Mens president Trump kunngjorde sitt ønske om å redusere størrelsen på den amerikanske marinen til 355 skip, sammenlignet med 280 i dag, ser den industrielle virkeligheten ut til å bringe amerikanske myndigheter tilbake til en mer realistisk visjon. Derfor måtte marineministeren innrømme at målet om 355 sannsynligvis ikke ville nås før 2052. Samtidig forsøker den amerikanske marinen å forlenge levetiden til sine kryssere og destroyere, noe som fører til at noen overstiger 50 år . 

Dette er effektene av 30 år med teknisk-industrielle feil fra den amerikanske marineindustrien, som har brukt veritable formuer på altfor ambisiøse prosjekter, uten å fokusere på å konsolidere sine baser. Faktisk etter å ha måttet suspendere sjøprogrammene Wolf (3 skip), Zumwalt (3 skip) og LCS (17 korvetter), finner den amerikanske marinen seg uten en løsning på å ta over fra sine 24 kryssere som når slutten av løpet, og blir tvunget til å fortsette å bygge A destroyere. Burke, mens de første eksemplene på denne klassen gikk i tjeneste for 40 år siden.

For å hamle opp med den kinesiske marineindustrien, som produserer 2 til 4 nye destroyere hvert år, like mange fregatter og 5 til 6 korvetter, for bare å nevne overflatestridende enheter, måtte den amerikanske marinen raskt starte FFG(X)-programmet, oppfordrer spesielt europeiske industrier til å tilby raske og økonomiske løsninger for å styrke sin anti-ubåtkraft og dens eskorteevner.

Situasjonen som viser seg i dag for den amerikanske marinen er imidlertid ikke et isolert fenomen, men konsekvensen av en begredelig industripolitikk ført i 40 år av USA. Så situasjonen er den samme for pansrede kjøretøy og kampvogner, og selvfølgelig jagerflåten. Hvis F-35-programmet, til tross for prisen, ble forhastet av det amerikanske flyvåpenet, vil det forbene luftfartsindustrien i flere tiår, etter å ha erobret alt for store kreditter, og hindret noe annet program i å dukke opp.

Samtidig tar Kina en motsatt dynamikk, med 2 til 3 nye jaktprogrammer hvert 10. år. Seriene er absolutt mer begrensede, men enhetene tillater konstant og kontrollert utvikling av teknologisk utvikling, noe som gjør det mulig å unngå for kostbare blindveier. I de kommende årene vil Kina presentere et nytt bærerbasert stealth-jagerfly, sannsynligvis fra FC-31 Gyrfalcon, og et nytt stealth-angrepsfly, beregnet på å erstatte JH-7. Om rundt ti år bør erstatningen for J-10 lette jagerfly dukke opp, som vil integrere alle teknologiene som er utviklet for J-20 og de to andre nevnte stealth-flyene, slik at Kina vil ha et økonomisk stealth-fly og effektivt. Dette var det opprinnelige målet til F-35. 

Det er klart at Kina vil ha oppnådd det, og ikke USA.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler