Russland ønsker å starte byggingen av et helikopterskip i 2021

Når det andre russiske angrepsskipet av Ivan Green-klassen begynner sine sjøprøver, er tilbakemeldinger fra denne nye russiske landgangsfartøystransporten, ment å være den russiske marineindustriens svar på kanselleringen av kontrakten, er de franske BPC-ene ganske dårlige, spesielt når det gjelder nautikk. bygningens kvaliteter.

Dette er grunnen til at den russiske marinen har planlagt produksjon av to nye bygninger av typen LHD (for Landing Helicopter Dock, helikopterbærer) avledet fra Priboy-konseptet til Krylov designkontorer, under den tiårige utstyrsplanen 2018-2027.

Tilsynelatende inspirert av Priboy-konseptet, presentert for to år siden, vil det nye bygget imidlertid ha mindre dimensjoner, og en tonnasje på 14.000 tonn i stedet for de 24.000 tonnene som var planlagt.

Russland har mange maritime kystlinjer som vil dra nytte av slike skip: Nordsjøen og Atlanterhavet, Østersjøen, Svartehavet og Middelhavet, Stillehavet. Slike skip vil i stor grad øke de taktiske alternativene til russiske styrker, og dets store marinetroppeenheter. Utplassering av slike fartøyer kan imidlertid ikke tenkes uten betydelig luft- og antiubåtbeskyttelse, og den russiske høyhavsflåten vil ikke være i stand til å stille opp de nødvendige fartøyene før 2024/2025, og ankomsten av de 8 tunge Super Gorshov-fregattene, moderniseringen av de 2 Kirovene og de 3 Slavaene, og kanskje ankomsten av de første Liderne.

Inntil da vil de marine mobilitetsevnene til russiske styrker forbli begrenset, primært begrenset til lukkede hav som Østersjøen, Svartehavet og muligens Middelhavet.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler