FC-31 GyrFalcon skal utstyre kinesiske hangarskip

Informasjonen hadde allerede sirkulert i flere måneder, nå ser den ut til å være bekreftet. Stealth-flyet FC-31 ble valgt av den kinesiske marineluftfartensom en stealth carrier-basert jagerfly. Lettere enn J-20, FC-31 har en startvekt på 25 tonn, som Rafale Fransk. Utseendet minner om F-35, men tomotorskonfigurasjonen ser ut til å være en viktig fordel for et jagerfly ombord.

Lite informasjon er tilgjengelig om flyet i dag, spesielt siden prototypene har gjennomgått betydelige endringer siden den første flyvningen i 2013. Men den generelle konfigurasjonen av flyet, dets masse og tilstedeværelsen av J-15 og J-15D som for tiden blir utplassert i Kinesiske marineflyenheter antyder at flyet vil være dedikert til angrepsoppdrag mens luftkampoppdrag vil forbli spesialiteten til J-15.

I tillegg må vi ikke neglisjere den samtidige utviklingen av ikke mindre enn 7 kampdroneprosjekter av kinesisk industri, hvorav minst 2 er ment å bli satt om bord på hangarskip. FC-31, som vil bli omdøpt til J-XX (J-21?) når den går i tjeneste i PLA, vil derfor mest sannsynlig være spesialisert på angrepsoppdrag i samspill/kontroll med UCAV-er om bord, for å eliminere fiendens anti -flyforsvar og radarer.

Med denne kunngjøringen opprettholder den kinesiske luftfartsindustrien sitt tempo med ett nytt fly hvert 5. år. Det neste flyet, som bør annonseres innen 2 til 3 år, vil utvilsomt være erstatningen for JH-7, angrepsflyet til det kinesiske luftforsvaret inspirert av Su-24 (selv inspirert av F-111. Flyet). , som heretter vil være det første såkalte 5. generasjons angrepsflyet, ser ut til å ha en svært innovativ konfigurasjon, med luftinntak på den øvre overflaten, i henhold til indiskresjonene som sirkulerer på spesialiserte nettsteder. Når det gjelder Kina, vil det kreve en betydelig psykologisk føre over sine motstandere, med 3 5. generasjons fly i samtidig produksjon, hvor USA og Russland bare vil ha ett, og Europa ingen.

Innen 2025 vil det mest sannsynlig være etterfølgeren til J-10 som kommer, selv om ingen offentlig informasjon er tilgjengelig om dette emnet for øyeblikket. Mens hovedoppgaven til J-10 var å sikre en rask økning i kraften til PLA, vil dens etterfølger helt sikkert ha betydelige eksportambisjoner.

Uansett, med et stealth-jagerfly utstyrt, tomotorer for det, et tungt jagerbombefly og dens elektroniske krigføringsversjon, og en eller to kampdroner om bord, vil den kinesiske ombord-flygruppen innen 2025 absolutt ikke ha noe å misunne den amerikanske, britiske eller franske GAE.

Med Su-57 i drift i 2019, blir det klart at FCAS-prosjektplanen er for lang, med igangsetting planlagt i 2040. Dersom utskifting av Typhoon et Rafale før denne datoen ville ikke gi mye mening, ville utviklingen av et enmotors fly som drar nytte av egenskapene til "5. generasjon" gjøre det mulig å fylle det industrielle og militære tomrommet i perioden 2025-2040.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler