Storbritannia vil finansiere sitt FCAS-prosjekt alene

- Annonse -

Ifølge en uttalelse fra det britiske forsvarsdepartementet, BAe har blitt tildelt en kontrakt for å fortsette utviklingen av Future Combat Air System, eller FCAS. Det er ingen omtale i denne pressemeldingen om noe samarbeid med fransk industri, selv om prosjektet i utgangspunktet skulle være omdreiningspunktet for fransk-britisk samarbeid forseglet av Lancaster-House-avtalene i 2011.

I løpet av en første fase av denne utviklingen, måtte hvert land utvikle sin egen demonstrator, for å utgjøre en teknologisk katalog som fungerer som et rammeverk for fremtidig felles prestasjon. Slik utviklet BAe Taranis, mens Dassault, med 4 europeiske partnere, utviklet Neuron.

Etter Brexit-avstemningen satte Storbritannia og Frankrike prosjektet på vent for å vente på mer klarhet om mulig samarbeid. Men etter valget av president Macron, og kunngjøringene om det fransk-tyske FCAS-programmet, advarte britene franskmennene om at det ikke lenger var noe spørsmål for dem om å utvikle en kampdrone, og at de ville utvikle en rekognoseringsdrone i stedet. . Faktisk ble FCAS-programmet et enkelt teknologisk samarbeid mellom Frankrike og Storbritannia, og kampdroneprosjektet ble knyttet til FCAS-programmet.

- Annonse -

Det er i denne sammenhengen denne utlysningen kommer, og avklarer ting. Faktisk, åpenbart, har BAe mandatet til å utvikle FCAS-programmet, og ikke en enkel rekognoseringsdrone. Vi forstår derfor at utestengelsen av britene fra FCAS-programmet har satt betydelige spor, og at det fransk-britiske samarbeidet i forsvarsspørsmål, selv om det er rikt på suksess, sannsynligvis vil bli ofret på alteret av en viss overdreven germanofili. Dette er desto mer beklagelig siden planen til FCAS, som opprinnelig skulle settes i drift i 2030, tilsvarte et sterkt operasjonelt behov, knyttet til økningen i kraften til tilgangsnektingssystemer, og forhindret enheter som Rafale eller Typhoon for å sikre luftoverlegenhet.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler