Flytte fra "fredstid" planlegging til "krigsrisiko" planlegging

- Annonse -

En artikkel fra nettstedet for nasjonal interesse får oss til å stille spørsmål ved forsvarsplanleggingens natur, og endringene som pågår på grunn av økt risiko for konflikt. Han viser det antallet B-21 strategiske bombefly som er planlagt for det amerikanske luftvåpenet bør ikke være 100 fly,som planlagt, men 164 fly, slik at de effektivt kan dra nytte av 100 operative fly, et tall som presenteres som et minimum for å i fellesskap ta opp kinesiske og russiske risikoer.

Siden Sovjetunionens sammenbrudd hadde militær planlegging gradvis vurdert risikoen for storkonflikt som svært usannsynlig, om ikke umulig. Faktisk er diagrammene som gjør det mulig å beregne volumene og formatene til hærer, blitt revidert, og ignorert visse faktorer som krigsutmattelse eller behovet for metning. Slik ble antallet jagerfly i det franske luftforsvaret gradvis redusert til 185 fly, mindre enn halvparten av antallet fly i 1990. Men sikkerhetssituasjonen i dag I dag, risikoen for store konflikter, eller behov for kraftprojeksjon , er svært nær de som eksisterer etter 1985 (slutten på Euromissile-krisen og Gorbatsjovs ankomst).

Det er også interessant å merke seg at mens russiske styrker styrker seg svært betydelig hvert år, er det i Europa mange motstandere av styrkingen av forsvaret, under påskudd av at Russland ikke representerer en trussel mot europeiske land.

- Annonse -

I Frankrike ble LPM 2018-2025 utformet på grunnlag av den strategiske gjennomgangen fra 2017, selv begrenset av LBSDN 2013, som ikke anså den russiske trusselen som bevist. Dette er grunnen til at formatene til de 3 hærene ble definert ved å redusere høyintensitetskomponenten til fordel for kraftprojeksjonsevner, med målet om igjen å kunne utføre en operasjon som "Serval" eller "Harmattan" hvis behovet ble følt. Situasjonen i dag er dessverre ganske annerledes. 

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler