Russisk langdistansekampdrone begynner snart å teste

- Annonse -

Hvis det er ett område der den russiske forsvarsindustrien er mildt sagt diskret, er det utviklingen av sine luftkampdroner, eller UCAV for Unmanned Combat Air Vehicle. To prosjekter er for tiden kjent:

  • det 5-tonns Sokol/Tranzas væpnede rekognoseringsprosjektet UCAV
  • det 20 tonn tunge Sukhoi Okhotnik (jagerfly) prosjektet

Det er dette siste prosjektet som interesserer oss i dag, siden produsenten Suckhoi kunngjør at prototypen vil kunne begynne flytestingen innen slutten av året

Svært lite er kjent om dette prosjektet, bortsett fra at det er en stealth kampdrone, som veier 20 tonn, og at den er ment å samarbeide med Su-57. Drevet av Saturn Al31F-motoren som utstyrer Su-27 og Su-30, ville den nå den høye subsoniske hastigheten på 1000 km/t, for en imponerende rekkevidde på 6000 km.

- Annonse -

Med denne kunngjøringen viser Russland at de har til hensikt å holde seg i kappløpet, og møte amerikanske og spesielt kinesiske prosjekter, sistnevnte utvikler nå ikke mindre enn 7 stealth UCAV-programmer parallelt.

Dette viser også at hvis Europa og Frankrike hadde et forsprang i felten med Neuron-demonstratoren, vil dette raskt falme hvis FCAS-prosjektet, opprinnelig fransk-britisk og planlagt å være operativt i 2030, integreres i det fransk-tyske FCAS prosjekt med idriftsettelsesdato utsatt til 2040.

Hvis dette er tilfelle, risikerer Europa å reprodusere scenariet med MANNE droner, som mange andre fag, eller i utgangspunktet røyker oss i god tid, for så å finne seg selv nedgradert på grunn av manglende overbevisning.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler