Den russiske marinen eksperimenterer med utpeking av dronemål

I dag overstiger rekkevidden av antiskipsmissiler betydelig rekkevidden til overflateradarer, konfrontert med jordens immaterielle rundhet. På den annen side fører utviklingen av systemer for å lytte og oppdage elektroniske signaler taktikk for å favorisere passive eller eksterne systemer. Og det er her dronen kan gi interessant merverdi i kampen mot skip. Enten den er utstyrt med en radar eller et enkelt optronisk system, gjør en UAV det mulig å utforske et fjerntliggende område uten å avsløre tilstedeværelsen av de allierte skipene, og tillater derfor artilleri- eller missilild uten risiko for brann. 

Den russiske marinen bestemte derfor å eksperimentere med denne tilnærmingen på et spesielt egnet sted, Østersjøen. Faktisk, mellom direkte tilgang til Østersjøen fra St. Petersburg og Kaliningrad-enklaven, kan russiske UAV-er permanent dekke hele dette strategiske havet for Russland så vel som for NATO og EU. 

I et miljø der overflate-til-luft-missiler har forbedret rekkevidde, presisjon og reaksjonsevne betraktelig, er bruken av et helikopter for utpeking av marinemål i dag svært risikabelt. En UAV er tvert imot veldig diskret, og tapet av den har ikke de samme konsekvensene som et helikopter og dets mannskap. Dette er grunnen til at mange mariner integrerer droner i deres inventar og taktikk. I Frankrike har Naval Group og Airbus Helicopters slått seg sammen for å utvikle VSR700, en 700 kg helikopterdrone ombord som kan bære 150 kg nyttelast, og som kan settes inn fra fregatter og korvetter fra den franske marinen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler