To viktige sjøprøver for den kinesiske marinen


Helgen 25/26 september 2018 ble minneverdig i den kinesiske marinens historie. Samtidig den første type 055 cruiseret hangarskipet Type 002, to flaggskip fra den kinesiske marineforsvarsindustrien, har forlatt hjemmehavnen for å begynne sjøprøver.

For hangarskipet av type 002, det andre hangarskipet til den kinesiske marinen, men det første fullstendig designet og bygget i Kina, er dette den andre testen til sjøs, etter en første test på 6 dager i midten av mai 2018, dvs. mindre ett år etter lanseringen. Det vil imidlertid være nødvendig å vente flere år til før skipet tas opp til operativ tjeneste, beregnet til 2022. Denne bygningen, avledet fra Liaoning som opprinnelig ble bygget av de ukrainske verftene for den sovjetiske flåten, har et springbrett og stoppetråder, og er ment å implementere kinesiske marinefly som J-15 ombord jagerfly (avledet fra Su-33), og Z-8 helikoptrene (avledet fra Super-Frelon) og Z-9 (avledet fra Panther). Men den neste klassen av kinesiske hangarskip, identifisert type 003, vil være av en original kinesisk design, utstyrt med katapulter (sannsynligvis elektromagnetiske), og bruke nye generasjons fly, etter all sannsynlighet en marineversjon av FC-31 Gyrfalcon. 

Hvis Type 002 fortsatt er veldig inspirert av ervervede eller kopierte teknologier, er det andre fartøyet som utfører sine tester denne helgen representanten for utviklingen av kinesisk marine- og industrimakt. Type 055-krysseren forventes å utgjøre slagkraften til den kinesiske overflateflåten. Denne bygningen på 12.000 meter veier 180 136 tonn og har ikke mindre enn 10 missilutskytningssiloer, alt fra CJ-18 langtrekkende kryssermissiler, YJ-9 antiskipsmissiler og HHQ-10 langdistanseluftvernmissiler, samt av HQ130 selvforsvarsmissiler. Skipet er også utstyrt med en 055 mm kanon, en mengde passivt og aktivt selvforsvarsutstyr, en avansert X-band og P-band deteksjonsradar, som tillater deteksjon av stealth-enheter. I tillegg har Type 4 en imponerende energikapasitet, dens 112 gassturbiner gir opptil 30 MW, for å drive skipet i XNUMX knop, men også gi elektrisk kraft til fremtidige energivåpensystemer, som Rail Gun eller Laser.

Selv om det ikke er mye mening i å sammenligne de forskjellige skipsklassene med hverandre, hver bygning er designet for å møte en veldig spesifikk arbeidsdoktrine, er Type 055 i dag en av de kraftigste enhetene av eksisterende kampflate, og gir ingenting til A. .Burke Flight III destroyere, og heller ikke til de veldig mektige russiske Kirovs, bedre bevæpnet, men mye eldre.

Det er nå 8 Type 055 cruisere offisielt bestilt, hvorav 4 allerede er lansert, og to andre er under konstruksjon. Det ville likevel være svært overraskende om klassen stoppet ved 8 enheter, bygningen er, som allerede nevnt, designet for å utvikle seg mot nye våpensystemer, slik som Rail Gun testet i vår av den kinesiske marinen.

Med disse 2 fartøyene som gjennomgår sjøprøver, hevder den kinesiske marinen nå offisielt tittelen 2. verdensflåte, og utfordrer av amerikansk marinemakt. Europa eksisterer egentlig ikke lenger i ligningen...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler