Når Russland spenner musklene

Re-entry-øvelsen til de russiske væpnede styrkene lovet å bli massiv, siden Viktor Shoigu hadde presentert den som "den viktigste øvelsen siden 1981". Og faktisk, Vostok-2018(Vostok betyr Øst, Zapad Vest nrlr) imponerer med sine tall: 300.000 1000 mann, 900 fly, 60 stridsvogner... I en enkel øvelse mobiliserer Russland dobbelt så mye personell og materiell som Europa i sin helhet kunne mobilisert på 13.000 dager. Det må også sammenlignes med de 250 70 mann, 2017 stridsvogner og 100.000 fly i Zapad XNUMX-øvelsen (offisielle russiske tall, vestlendinger anslår heller XNUMX XNUMX mann mobilisert) som førte til at mye blekk strømmet i Europa.

Denne øvelsen skal ha som mål å øke presset på Russlands effektive militære potensial, og dermed på Russlands tyngde på den internasjonale scenen. Samtidig vil det sende en melding til asiatiske makter som i dag har en tendens til kun å betrakte Kina og USA som skuespillere i dette teatret.

Fordi, hvis disse tallene bekreftes i virkeligheten, vil dette reposisjonere Russland som en global militærmakt, og ikke en regional slik mange analytikere liker å beskrive det, fordi ingen land, inkludert USA og Kina, har utført øvelser av dette. omfang de siste 15 årene.

Samtidig, a et betydelig antall russiske krigsskip satte kursen mot det østlige Middelhavet, som kommer fra Svartehavet, men også fra den baltiske flåten. Totalt er det to destroyere, fire fregatter og 3 korvetter, ledsaget av 2 dieselubåter (kjent) og et tankskip, som cruiser utenfor kysten av Syria, med en ildkraft på mer enn 50 Kalibr-missiler. To hypoteser er gitt om denne utplasseringen av styrke:

  • En neste streik mot FSAs motstandslommer i Idlib-regionen.
  • Forby området for å forhindre ytterligere vestlige angrep, i tilfelle ny bruk av kjemiske våpen (ekte eller orkestrerte)

Vi kan imidlertid ikke utelukke forventningen om fornyede spenninger i Tyrkia, noe som fører til at sistnevnte stenger sundet som fører til Svartehavet. Slik plassert kunne hele flåten raskt nå Sevastopol før en tyrkisk lockdown, og dermed ha en betydelig styrke i Svartehavet, og en viss handlefrihet.

Vi forstår, under disse forholdene, at Ukraina vil opprettholde sine forsvarsinvesteringer over 5 % av BNP neste år...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler