Artilleri øker i rekkevidde over hele verden

Under intervensjonen i Syria demonstrerte russiske styrker sin artillerievne, en langvarig russisk spesialitet. Uten at dette var en reell overraskelse, ga prestasjonene når det gjelder ytelse, presisjon og rekkevidde til deres selvgående systemer mat til ettertanke i generalstabene. Faktisk, der den amerikanske Paladin strekker seg til 24 km, strekker den russiske 2S35 Koalotsiya seg til mer enn 70 km, med Glonass eller laserstyrte prosjektiler ledet av en drone, et fly eller en bakkeoperatør.

Det var dette som førte til at den amerikanske hæren modifiserte sin nye M109-A7 Paladin for å kunne avfyring av den nye Excalibur M982-ammunisjonenprodusert av Raytheon i samarbeid med svenske BAe System AB (tidligere Bofors). Hvis M109-A7 kan skyte 30 km, eller 25 % lenger enn A6, med standard ammunisjon, kan den treffe et mål på 70 km med den nye GPS-styrte ammunisjonen. Bruken av denne ammunisjonen vil imidlertid være sjelden, for ikke å si anekdotisk, siden bare 1100 Excaliburs ble bestilt for 2019, sammenlignet med 150.000 155 konvensjonelle 50.000 mm granater, grunnen er enhetsprisen over XNUMX XNUMX dollar.

Det bør bemerkes at den franske NEXTER ikke er utelatt i dette området, med det 155 mm Katana guidede skallet som strekker seg til 60 km, har blandet GPS-treghetsføring som gjør at høy presisjon kan opprettholdes i et kampmiljø. I tillegg viste CAESAR, både i treningsmanøvrer på bakken i Irak, at kombinasjonen av stor mobilitet, utmerket presisjon og høy skuddhastighet, gjorde det mulig å utføre dybdeangrep i form av et artilleri-raid. , bevarer batteriet fra fiendtlige kopier.

Denne tilnærmingen, basert på mobilitet og manøver, er absolutt like avgjørende som utvidelsen av rekkevidden

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler