Pakistan rykker nærmere Kina

Siden intervensjonen i Afghanistan av den vestlige koalisjonen ledet av USA, har forholdet mellom Vesten og Pakistan fortsatt å forverres, og sistnevnte ble jevnlig anklaget for å spille et dobbeltspill overfor Taliban-opprørerne. Oppdagelsen av Osama Bin-Ladens hule i byen Abbottābād, bare noen hundre meter fra et av landets viktigste militærakademier, har absolutt ikke forbedret situasjonen.

Som et resultat av disse spenningene søkte pakistanske myndigheter nye allierte og nye kilder for sitt militære utstyr. Og det var i Kina Islamabad fant en valgpartner, som delte den samme mistillit til den indiske motstanderen. 

Siden den gang har det militære og økonomiske samarbeidet mellom de to landene fortsatt å intensivere, til det punktet at Kina i dag er landets ledende handelspartner og dets hovedleverandør av forsvarsutstyr og teknologier. . Dermed anskaffet den pakistanske marinen nylig 4 Type054A-fregatter fra Beijing, mens luftforsvaret har rundt hundre JF-17 jagerfly, pluss femti som for tiden leveres, et lett enmotors jagerfly designet med kinesiske AVIC.

I tillegg har Beijing integrert Pakistan i sitt Silkevei-prosjekt, og har siden 2018 hatt en permanent marinebase i den pakistanske havnen Gwadar.

Men fremfor alt er det de indo-pakistanske spenningene som er kjernen i tilnærmingen til Beijing, ifølge ordtaket «the enemy of my enemy is my friend». Kunngjøring av fremtidig kontrakt vedr anskaffelsen av 48 MANNlige dronerChinese Wing Loong 2, som er i stand til å bære opptil 12 missiler og guidede bomber i 20 timer, gjenspeiler styrkingen av antallet kinesiske droner observert i Himalaya-sonen, og kunngjøringen om utplassering av et elektromagnetisk rakettoppskytersystem på den kinesiske Himalaya platåer, i stand til å slå det indiske systemet i dybden.

Vi kan også knytte det svært store antallet droner som Pakistan har kjøpt, og formaliseringen av bestillingen for 5 S-400-systemer, hver med 48 missiler. Vi ønsker å eliminere eller mette det indiske luftvernforsvaret som vi ellers ikke ville gjort...

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler