Russiske ubåter er igjen en troverdig trussel

I sin rapport levert i juni 2018 anslo den britiske forsvarskomiteen det gjenoppblomstringen av den russiske ubåttrusselenville kreve den raske økningen i antall anti-ubåtfregatter og maritime patruljefly implementert av Royal Navy, og anslår at det vil være nødvendig å ha minst 5 ekstra spesialiserte Type31 ASW fregatter, og 'minst 6 ekstra P8 fly.

Denne observasjonen deles i dag av admiral James Foggo, sjef for NATOs marinestyrker. Ifølge ham har den russiske ubåtflåten økt volumet betydelig, med 12 angrepsubåter som er tatt i bruk siden 2014, samt kvalitet, med de nye Iassen atomangrepsubåtene og konvensjonelle ubåter Lada og Improved Kilo. I tillegg har russiske mannskaper økt i kvalitet og seighet, til det punktet at de i dag er i stand til å hindre de defensive innretningene implementert av NATO.

 Under vestlige angrep mot syriske kjemiske installasjoner skal således to russiske konvensjonelle 636.3 (Improved Kilo) ubåter ha forhindret en ubåt av britisk Astute-klasse fra å delta i angrepene og avfyre ​​sine Tomahawk-missiler. På samme måte "lekket" russiske myndigheter i 2017 en serie bilder av amerikanske bygninger tilskrevet en ubåt av OSCAR-typen som åpenbart klarte å komme for nær amerikanske strategiske enheter.

Den amerikanske beslutningen om å raskt lansere FFG / russisk ubåt.

Den amerikanske marinen hadde faktisk ikke forutsett tilbakekomsten av en betydelig potensiell ubåttrussel, og hadde konsentrert sin innsats mot en flåte med betydelig projeksjonsskytekraft, luftvern og anti-ballistiske missiler, med Alreigh Burke og Zumwalt destroyer-programmer, og lave -intensitetsoperasjoner, med Littoral Combat Ship konsept. Mellomsegmentet, inntil da sammensatt av OH Perry og Knox fregatter, ble forlatt, den amerikanske marinen mente at dens angrepsubåter og maritim patruljeflyvning ville være tilstrekkelig til å håndtere alle trusler av denne typen.

Men i dag, mellom innsatsen ledet av Russland for å rekonstituere en ledende ubåtstyrke, og de som ledes av Kina for å ta igjen sin teknologiske forsinkelse på dette området, er trusselen virkelig tilbake, og overgår evnene til den amerikanske marinen. 

Returen av konvensjonelle ubåter til det russiske arsenalet bør også bemerkes. Selv om disse ubåtene aldri hadde forsvunnet slik tilfellet var i den amerikanske, britiske og franske marinen, erstattet av atomubåter, representerer de i dag flertallet av nye ubåter som går i tjeneste i den russiske marinen. Og dette er ikke et enkelt økonomisk regnestykke.

Faktisk er disse små ubåtene kjent for å være veldig diskrete, spesielt ved lav hastighet, mye mer fordelaktige enn en atomubåt, noe som gjør dem vanskelige å oppdage ved maritim patruljeflyvning, spesielt når de opererer i middels høyde som P8, og ikke tillater bruk av den magnetiske anomalidetektoren.

I tillegg har disse Lada- og Improved Kilo-ubåtene nå kapasitet til å skyte Kalibr-kryssermissiler, slik at de kan treffe mål mer enn 1500 km unna, noe som utvider aksjonsrekkevidden betydelig, samtidig som batteriene til disse nedsenkbare fartøyene også har gjort betydelig fremgang, noe som øker deres dykkeautonomi.

Ved å utnytte NATOs svakheter i ASW som dens avhengighet av luftmakt med sine tilgangsnektende enheter, og ved å ta en markant fordel i form av panserstyrke, gjelder ikke den russiske generalstaben. Finnes det ingen asymmetriske krigføringsdoktriner i stedet for konvensjonell krigføring?

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler