USAs forsvar vil være svært sårbart for cyberrisiko

- Annonse -

Info-valorisering av slagmarken, system av systemer, prediktivt fjernvedlikehold, multi-domene eller samarbeidsengasjementer, alle nye paradigmer knyttet til utviklingen av datanettverk og kommunikasjonsteknologi i de væpnede styrkene. Og veldig ofte ble utviklingen av disse nye teknologiene utført med entusiasme og et visst hastverk, med liten oppmerksomhet til selve IT-risikoen.

Som CISO (Information Systems Security Manager) er ditt oppdrag ikke å garantere ukrenkelighet av systemene for enhver pris, fordi det er umulig. Det er å bremse progresjonen av et inntrenging lenge nok til å kunne oppdage og blokkere det før det blir utsatt for for mye skade, og om nødvendig opprettholde den industrielle og kommersielle aktiviteten til gruppen i et scenario som forringes i tilfelle et massivt og ødeleggende angrep.

Selon rapporten fra Statens ansvarlighetskontor, den amerikanske ekvivalenten til regnskapsdomstolen, er det denne logikken som mangler i mange amerikanske forsvarssystemer, noe som gjør dem svært sårbare for et dataangrep utført for å blokkere systemene. Eksemplene på inntrengingstester som er utført er spesielt bemerkelsesverdige, som å ta total kontroll over et våpensystem på en enkelt dag fra et team på to profesjonelle hackere som jobber for revisjonsgruppen.

- Annonse -

Blant systemene som anses som svært sårbare, er ALIS til F-35, som tillater vedlikehold av enheten og kan forby bruken, utpekt.

Det er også interessant å merke seg at land som Kina eller Russland, som har dokumenterte ferdigheter innen cyberkrigføring, er mye mer sparsommelige når det gjelder tilkoblede systemer på slagmarken, selv om de har utviklet et betydelig offensivt arsenal på dette området.

De siste 20 årene med "lavintensitets"-krig mot lavteknologiske motstandere som Afghanistan, Libya eller Syria har sannsynligvis skapt en følelse av falsk sikkerhet i form av elektronisk krigføring og cyberkrigføring blant vestlige militære styrker, noe som forklarer nedgangen i årvåkenhet i dette området , og den overdrevne entusiasmen for tilkoblede systemer. Det vil sannsynligvis være nødvendig å revurdere systemene og arkitekturene til mange enheter, for eksempel prosedyrer for å bekjempe interne og eksterne cyberangrep, og prosedyrer for degradert modus, for å konsolidere disse teknologiene og gjøre dem motstandsdyktige.

- Annonse -

Kartet, kompasset og stoppeklokken vil forbli viktige verktøy for mange soldater i lang tid fremover...

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler