Hvorfor er den industrielle delen rundt FCAS så komplisert? Og hvordan løser du problemet?

I et intervju gitt til Tribune estimerte Dirk Hokke, administrerende direktør i Airbus Defense & Space at hans selskap skulle ta over ledelsen av "System of Systems" -programmet til den fransk-tyske FCAS og umiddelbart forårsake følelser de franske rekkene, departementet og DGA i spissen, som ville se mange fordeler Thales hadde ansvaret for dette aspektet.

Det gjentatte problemet med industriell deling i forsvarssamarbeidet

Som med de fleste samarbeidsprogrammer, er spørsmålet om industriell deling avgjørende i FCAS-prosjektet. Men selve programmet gjør denne delingen mye vanskeligere, og reaksjonene blir raskt epidermale.

FCAS er i dag det eneste programmet som tar sikte på å utforme et luftkrigssystem i Frankrike som i Tyskland de neste 50 årene. Imidlertid har begge land en industri som mer eller mindre kan designe systemet. Faktisk vil voldgiften som blir gitt nesten helt sikkert dømme en industri til å trekke seg fra denne strategiske sektoren, der den tidligere har investert store summer for å tilegne seg kunnskapen og prosessene som er nødvendige for posisjonering.

Vi finner altså de samme vanskeligheter overfor FCAS, som de Naval Group og Fincantieri møtte på grunn av deres sammenslåing, med Leonardo og Thales som dommer: det resulterende markedet er for svakt til å støtte den fulle aktiviteten til de to økosystemene. .

Un Rafale F3 av luftkomponenten til den franske avskrekkingen utstyrt med et ASMPA-missil Tyskland | Forsvarsanalyse | Transport Luftfart
Rafale av luftvåpenet på et pokeroppdrag med kjernefysisk penetrering, et av Frankrikes spesifikke behov

En veldig delikat europeisk utvidelse


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Allemagne | Analyses Défense | Aviation de Transport

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler