Det russiske hypersoniske glideflyet Avangard vil settes i drift neste år

Etter Kinjal hypersoniske missil og det atomdrevne Burevesnik kryssermissilet, er det tur til Avangard hypersonisk atmosfærisk reentry-glider skal settes i drift i 2019. Av de 4 revolusjonære strategiske våpnene som ble annonsert under president Putins tv-intervensjon midt i valgkampen, er det derfor det tredje hvis igangsetting er annonsert, eller annonsert som nært forestående.

Bare Status 6 transoceaniske dronetorpedo er ennå ikke offisielt kunngjort, selv om noen russiske tjenestemenn har kunngjort at den skal tas i bruk før 2025.

Avangard hypersonisk glider er et atmosfærisk innfartsfartøy implementert av et ballistisk interkontinentalt missil, som bærer en kjernefysisk ladning, og hvis egenskaper gjør det mulig å opprettholde en hypersonisk hastighet ned til de nedre lagene av atmosfæren, samtidig som manøvreringsevnen opprettholdes. Dermed er kjøretøyet nesten umulig å avskjære med dagens teknologi.

Denne kunngjøringen kommer ettersom president Putin nettopp har utarbeidet en veldig presis doktrinær linje angående bruken av strategisk ild fra Russland. Under en ekspertkonferanse holdt i Sotsji 26. oktober, indikerte president Putin, som svar på et spørsmål fra en AFP-journalist angående USAs uttreden av INF-traktaten, at Russland ikke ville planlegge å bruke sine atomvåpen med mindre de var selv gjenstand for et slikt angrep, og Russlands respons ville i så fall bli massiv.

Denne kunngjøringen utgjør et vendepunkt i russisk strategi de siste årene, som til nå ikke hadde nølt med å vise frem sitt atomvåpenarsenal, spesielt med sikte på dekonflikt. I dag, som er sikker på sin konvensjonelle overlegenhet, trenger ikke Russland lenger å ta opp atomtrusselen. På den annen side søker den å forby bruken av dette alternativet av NATO, for hvilke taktiske atomvåpen alltid utgjør et alternativ.

Ved å trekke en slik linje, lar V. Putin vestlige folk vite at i tilfelle en konflikt, vil bruken av et atomvåpen, enten det er taktisk eller strategisk, tolkes som et strategisk skudd av Moskva, som vil svare med all makt. av hans arsenal.

Merk imidlertid at hvis Sovjetunionen under den kalde krigen hadde en svært betydelig konvensjonell fordel, har Europa i dag en befolkning som er 4 ganger større og rikdom 12 ganger større enn Russland. Nøytraliseringen av russiske konvensjonelle styrker er derfor slett ikke lenger utilgjengelig, selv uten hjelp fra USA, så lenge europeerne bestemmer seg for å ta problemet i hånden, og ikke håper som i dag at det i hovedsak kompenseres av amerikansk makt.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT